На страну СПЦ организовано стало шездесетак подгоричких универзитетских професора

У ЊИХОВО ИМЕ СЕ ИСПРЕД ХРАМА ХРИСТОВОГ ВАСКРСЕЊА ОБРАТИО ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ

* Они нам потурају да иза нас стоје ови и они, ја им сада кажем да иза нас стоји највећа амбасада у Царству која је икада постојала. То је амбасада Господа нашега Исуса Христа. Није то ни америчка, ни руска, а сигурно није ни србијанска амбасада. Зато ми трајемо и можемо да истрајемо, не толико колико можда они који су побиједили оне који су се борили против икона, али знамо да наша побједа стиже. Зато и професори кличу заједно са вама: Не дамо светиње!”

* ФАКТИ:  Ово би се у Титово време могло назвати „почетком идејне диференцијације“.  Ово ће убрзати `ферментацију` унутар Ђукановићевог режима. Повећаваће се број оних који ће гледати где су излазна врата. Можда ће режимски политички килери и пропагандисти и ових 60 професора подгоричких факултета покушати да етикетирају као агенте великосрпства. Само, мораће – као минимум – да објасне:  како то нису били све док отворено не стадоше на страну свог народа, своје вере и својих предака Срба?

___________________________________________________________________________

        ШЕЗДЕСЕТАК универзитетских професора су синоћ, 8. марта, у Подгорици својим учешћем дали јавну подршку литијама и стали у одбрану светиња. 

        Велики број професора је и до сада учествовао у молитвеним ходовима који се већ два и по мјесеца одржавају у Црној Гори у знак протеста против Закона о слободи вјероисповјести, али ово је први њихов заједнички наступ и подршка.

        По завршетку литије, сабране испред Саборног храма Христовог Васкрсења, у име више десетина професора поздравио је пригодним словом др Здравко Кривокапић, редовни професор Машинског факултета:

        “Ваше високопреосвештенство,

        Ваше преосвештенство,

        Часни оци,

        Дивно монаштво,

        Најљепши узданци наше будућности, дјецо, која сте стално са нама,

        Браћо и сестре,

        Помаже Бог!

        Ево и ова група професора се придружује овој подршци (светињама). По први пут самоорганизовано и не случајно баш на Недјељу православља – Недјељу побједе.

        Најбољу слику данашњице је прије можда двадесетак година описао један теолог кад је рекао да живимо у времену безаконитог закоња, неправедне правде и неморалне етике. То је управо слика овога закона и он се не може тако једноставно поправити, он се може само повући.

        У овом времену Чисте недјеље када треба да изостану било какве ружне помисли, добијамо многе погрдне исказе а ми им узвраћамо једином нашом коју знам и умијемо а то је да их волимо и да се молимо за њих.

        Они нам потурају да иза нас стоје ови и они, ја им сада кажем да иза нас стоји највећа амбасада у Царству која је икада постојала. То је амбасада Господа нашега Исуса Христа. Није то ни америчка, ни руска, а сигурно није ни србијанска амбасада. Зато ми трајемо и можемо да истрајемо, не толико колико можда они који су побиједили оне који су се борили против икона, али знамо да наша побједа стиже. Зато и професори кличу заједно са вама: Не дамо светиње!”

          https://mitropolija.com/2020/03/09/univerzitetski-profesori-ne-damo-svetinje/

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари