Патријарх Иринеј: Још нисмо упознати са детаљима договореног у Вашингтону

ПОГЛАВАР СПЦ НАГЛАСИО ДА СУ СТАВОВИ ЦРКВЕ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ – ДОБРО ПОЗНАТИ

        ПАТРИЈАРХ српски Иринеј каже да још није довољно упознат са детаљима уговора постигнутог у Вашингтону, а који се тичу цркве, да би могао да оцени да ли ће обезбедити заштиту српске православне баштине, имовине, свештенства и верника.

       - Ми још нисмо упознати са детаљима, осим дела објављеног у штампи, тако да самим тим нисмо у могућности да одговоримо на ваше питање - навео је патријарх Српски Иринеј у писаном одговору Танјугу.

       Иначе, истиче патријарх Иринеј у одговору агенцији, јавности је већ познат став Српске православне цркве поводом свих проблема који се тичу јужне српске покрајине, Косова и Метохије.

       Патријарх је тако одговорио на питање Танјуга да ли је задовољан споразумом који је председник Вучић постигао у Вашингтону, а који се тиче заштите религијских објеката и имплементације судских одлука које се тичу СПЦ, као и безбедности верских објеката, српских свештеника и српских верника.

       Танјуг је упутио патријарху и питање да ли верује да ће ауторитет моћне државе попут САД гарантовати поштовање договора и да ли је са председником Вучићем разговарао о сусрету у Вашингтону пре његовог одласка и дао му неки савет?

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари