Перовић: Ђукановић не разуме грађане чији је председник, а ни црногорску историју

УПОЗОРИО: АНТИЦРКВЕНИ ТОНОВИ СА КОНГРЕСА ДПС ЗБУЊУЈУ ЉУДЕ И СВАЂАЈУ БРАЋУ

* Ректор Цетињеске богословије Гојко ПЕРОВИЋ: „Српска православна црква, иако има национални предзнак, Црква је свих вјерника без обзира на њихову нацију. Као што је Црна Гора држава свих њених грађана, без обзира на њихов идентитет, иако је име наше земље, између осталог и име једне нације

_______________________________________________________

       АНТИЦРКВЕНИ тонови који су се могли чути са Конгреса Демократске партије социјалиста (ДПС) збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету, оценио је протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије.

       Он је агенцији МИНА рекао да председник Црне Горе Мило Ђукановић “неуморан у прављењу и продубљивању подјела”.

       “Није разумио грађане државе чији је предсједник, као што не разумије сопствену црногорску историју”, поручио је ректор Цетињске богословије.

       Он је навео да је Српска православна црква (СПЦ), иако има национални предзнак, Црква свих вјерника без обзира на њихову нацију:

       “Као што је Црна Гора држава свих њених грађана, без обзира на њихов идентитет, иако је име наше земље, између осталог и име једне нације.”

       Прота Гојко је поручио да СПЦ има јасан и недвосмислен континуитет са Црквом из Краљевине Црне Горе, која је била и светосавска и видовданска и која је чувала јасну оријентацију ка обнови јединства са Пећком патријаршијом, које се и десило и које су подржали сви њени свештеници, владике и монаси.

       Истакао је да Цркву не занимају идентитетске поделе, јер је она за све људе добре воље.

       “Али овакви антицрквени тонови са Конгреса једне номинално грађанске и секуларне странке збуњују људе, свађају браћу и наносе друштвену штету”, закључио је протојереј-ставрофор Гојко Перовић, ректор Цетињске богословије.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари