Перовић: Позивамо их да се уразуме - народ ког прогоне и туку је наш заједнички народ

РЕКТОР ЦЕТИЊСКЕ БОГОСЛОВИЈЕ ЗАТРАЖИО ДА ЈОАНИКИЈЕ И НИКШИЋКИ СВЕШТЕНИЦИ БУДУ ОСЛОБОЂЕНИ

         ПОЛИЦИЈСКИ и судски органи црногорске власти превршили су сваку меру својим насилним понашањем и очигледном једностраношћу и селектовношћу у поступању, поручио је ректор Цетињске богословије Гојко Перовић.

        “Позивамо их да престану са насилним понашањем према мирним и ненасилним протестима. Међу повријеђенима има и дјеце – а све је то грађанство које је само прије мјесец-два мирно и достојанствено исказивало свој протест. Отуда је јасно да је неправда коју власт дистрибуира превршила сваку мјеру”, казао је Перовић у изјави достављеној “Вијестима”.

        Он оцењује да власт од почетка епидемиолошке кризе поједине здравствене мере користи за прогон Цркве.

        “О томе смо недавно, документовано и стручно, обавијестили јавност, а ускоро ћемо на конференцији за штампу изнијети све детаље о неправди и противзаконитом чињењу против владике Јоаникија и никшићког свештенства. Позивамо их да се уразуме. Народ кога прогоне и туку – то је наш заједнички народ – који истовремено чини и државу и Цркву. Нека га оставе на миру”, поручио је Перовић.

        Он је тражио да се моментално престане са “противзаконитим и неоснованим држањем” владике Јоаникија са свештенством у притвору.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари