Перовић: Сједим ја са једним монахом испред Цетињског манастира, а власт нас - слика

„МЕНИ СЕ УЧИНИЛО ДА РАЗГОВАРА МОБИЛНИМ, АЛИ МИ МОНАХ КАЖЕ: ОВАЈ НАС СЛИКА“

* „Питање поводом ове епидемије је: остајемо ли људи, или смо шпијуни, или смо неки престрашени пијуни неког система?“

___________________________________________________________________________

        РЕКТОР Цетињске богословије Гојко Перовић испричао је пред тв-камерама - гостујући у емисији „Клуб А специјал“ - како у Црној Гори функционише борба против вируса корона.

        „Сједим ја прије 15-ак дана са једним монахом испред Цетињског манастира и нешто причамо. Не знам колика је била удаљеност између нас. Пролази један момак са мобилним телефоном. Мени се чинило да прича на телефон. Међутим, мени монах каже: овај нас слика. Ја кажем: ма какви, јеси ли луд, ко би нас двојицу сликао док причамо, има ваљда интересантнијих ствари за сликање. Није прошло пола сата, из полиције зову и кажу: два попа испред манастира стајала на непрописној удаљености“.

        - Дакле, два радника на грађевини, касирка и купац у продавници, двије пекарке испред пекаре, и два попа исрпед манастира су проблем. То је посљедица цијеле те хоризонтале, која се пуни необјашњивим страхом, додао је Перовић.

        Поручио да су у борби против вируса потребна два сегмента:

        - Потребан је медицински, гдје ћемо се одбранити да нас овај вирус не савлада, а други је у питању - ко излази послије овог вируса, остајемо ли људи, или смо шпијуни, или смо неки престрашени пијуни неког система? Дакле, из овог вируса морају изаћи људи, који су спремни људски да се односе један према другоме“.

        (извор: ИН4С)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари