Ђоковић по девети пут крунисан у Мелбурну – дише за врат Федереру и Надалу

СЈАЈНОГ РУСА ДАНИЛА МЕДВЕДЕВА „ПОЧИСТИО“  СА 7:5, 6:2, 6:2 ЗА МАЊЕ ОД ДВА САТА ИГРЕ

* Новак је после примања победничког пехара продемонстрирао и свој лични и српски шарм: "Хвала мом тиму и организаторима овог турнира. Хвала и овом терену. Хвала Род Лејвер арено, сваке године те волим све више и више. Љубавна афера се наставља"

* Ђоковић се новим тријумфом у Мелбурну по броју победа на гренд слемовима приближио Рафи Надалу и Роџеру Федереру за још један корак. Он их сада има 18, а њих двојица по 20...

__________________________________________________

       НОВАК Ђоковић је на Аустраијан опену поново показао да је – и у своје 33 године - непобедиви Ђоковић кад је здрав и максимално припремљен.

       У финалу првог гренд слема у 2021-ој години, за мање од два сата игре победио је сјајног Руса Данила Медведева који је претходно остварио 20 узастопних победа.

       Тако је дошао до свог деветог пехара на Аустралијан опену.

       Најбољи играч света био је у Мелбурн парку компјутерски прецизан и доминантан, па је победио Медведева са 7:5, 6:2, 6:2.

       То му је била трећи тријумф у низу на неком турниру, што нико пре њега није остварио.

       Примајући победнички пехар, обратио се и Медведеву који је претходно испричао како је тренирао заједно са Новаком и како се он према њему пријатељски односио иако је Рус у то време био тек 500-ти играч на свету:

       „Даниле, ти си сјајан момак, дивна особа, то си свима показао. Проводили смо некада доста времена у Монаку на тренингу, мада ме не зовеш већ две године. Хвала ти на лепим речима“.

       У наставку је додао: „Допада ми се Данил, веома је пријатељски настројен, али на терену је један од најтежих играча с којима сам играо у каријери. Питање је времена када ће узети свој гренд слем“.

       - Ако можеш да сачекаш још пар година, нашалио се нови-стари шампион Мелбурна.

       На крају је Новак захвалио и члановима свог тима.

       Новак је на крају продемонстрирао и свој лични и српски шарм:

       "Хвала мом тиму и организаторима овог турнира. Хвала и овом терену. Хвала Род Лејвер арено, сваке године те волим све више и више. Љубавна афера се наставља".

       Ђоковић се новим тријумфом у Мелбурну по броју победа на гренд слемовима приближио Рафи Надалу и Роџеру Федереру за још један корак. Он их сада има 18, а њих двојица по 20...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари