Дрецун: Харадинај најављује деловање своје „војске“ против Срба на северу Косова

ШИПТАРСКИ ПРЕМИЈЕР У ПРИШТИНИ НАГЛАСИО: НАША ТРИ ПУКА ИМАЋЕ СВЕ ОСИМ ПОДМОРНИЦА

         ПРЕДСЕДНИК скупштинског одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је да је најава косовског премијера Рамуша Харадинаја да ће војска Косова бити формирана овог месеца и да ће имати три пука, од којих један на северу, значи најаву да "та формација има планове за деловање против српског народа на северу Косова".

         Дрецун је за Радио Београд 1 рекао да се то најављује управо преко структуре копнене војске, али је подсетио и да у садашњим плановима косовских безбедносних снага постоји једна бригада која је намењена за брза реаговања и чији су планови, заправо, направљени тако да она упадне у одређеним тренуцима на север Косова.

         " Због тога је потпуно оправдано што сматрамо да ће та формација максимално угрозити безбедност српског народа, максимално дестабилизовати међуетничке односе и ситуацију не само ма Косову и Метохији, већ и у региону, али то је нешто од чега неће одустати ни Албанци, ни САД, ни Велика Британија ни Немачка", рекао је он.

         На Србији је сада, закључује он, да види како да одговори на то.

         Харадинај је данас за приштинске медије најавио формирање косовске војске и појаснио да ће она имати три пука, да ће један бити смештен у Гњилану, један на југу и један размештен „према северу“.

         "Север је трећи по реду. Наша армија ће имати и командни вод. Неки ће бити активни, а неки резерва", рекао је Харадинај, за ТВ Клан.

         Он је при том додао да косовској војсци ништа неће недостајати:

         "Нећемо имати подморнице или нешто слично, јер немамо море. Међутим, друге ствари које се војске тичу неће недостајати", закључио је Харадинај.

         (Танјуг)

 

 

Категорије: 

Коментари