Радуловић остао без посланичког клуба – уз њега само Бранка Стаменковић

ПОСЛАНИЧКУ ГРУПУ НЕЗАДОВОЉНИХ ИДЕОЛОГИЈОМ ДЈБ ПРЕДВОДИ ДУШАН ПАВЛОВИЋ

          ПОСЛАНИЦИ који су последњих неколико дана напустили покрет Доста је било и посланички клуб оформили су данас у Скупштини Србије нову посланичку групу "Политика мора бити другачија", речено је агенцији Бета.

          У новој посланичкој групи је још актуелни председник ДЈБ Бранислав Михајловић.

         Посланичку групу чине и Душан Павловић, Јасмина Николић, Ратко Јанков и Ана Стевановић.

         За председника посланичке групе је одређен Павловић, а његова заменица је Стевановић. Ово је друга посланичка група коју чине бивши посланици ДЈБ.

         Изласком ових посланика из посланичког клуба покрет ДЈБ и Саша Радуловић је остао без довољног броја посланика потребних за опстанак посланичког клуба ДЈБ на чијем је челу био. Уз њега је остала још само посланица Бранка Стаменковић.

         Посланичка група је почела да се осипа 2016. године после избора за председника Србије, када су је напустила три посланика и остала да делују у парламенту самостално. Потом после београдских избора ове године, ДЈБ је напустило пет посланика који су остали да делују у парламенту и формирали Покрет центра.

         Посланик Милош Бошковић је вратио мандат тада и уместо њега је у парламент ушла Нада Костић, која наступа у скупштини самостално.

         До најновијег раскола у покрету ДЈБ је дошло пошто је Павловић одлучио да иступи из ДЈБ. Он је ту одлуку донео јер је, како је навео, ДЈБ напустио свој идеолошки профил и померио се превише удесно.

 

 

Категорије: 

Коментари