Живковић председавајућег назвао „џукелом“, а њему саопштили да од вињака не може да стоји на ногама

ОКРШАЈ ПОСЛАНИКА ВЛАСТИ И ОПОЗИЦИЈЕ ТОКОМ РАСПРАВЕ О ПЕНЗИЈСКОМ ЗАКОНУ

* Бивши премијер Зоран ЖИВКОВИЋ: "Слажем се са вама да је рејтинг странке коју ја водим мањи и њени резултати на изборима су драстично мањи него ваши, али верујте - и Хитлер је имао одличне резултате у Немачкој пред почетак Другог светског рата"

* Председавајући Верољуб АРСИЋ: Добићете опомену следећи пут када будете величали животно дело Хитлера (пошто му је Живковић добацивао са места, Арсић је објавио да му изриче опомену због добацивања)

_________________________________________________________________________

          ПОСЛАНИЦИ владајуће већине и опозиције данас су током расправе о амандманима на измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању полемисали о изборним резултатима и економским показатељима у Србији, а посланику Нове странке Зорану Живковићу изречена је опомена због добацивања.

         Посланик Српске напредне странке Србислав Филиповић рекао је да је СНС одговорном економском политиком успела да доведе у ред финансије у Србији и да су зато повећане плате и пензије, као и да пензионери зато и подржавају у толиком броју СНС и Вучића.

         "А ви погледајте подршку коју имате на изборима, она се мери статистичком грешком, где сте ви, где смо ми, како данас живе пензионери и како данас живе запослени у Србији", упитао је Филиповић представнике опозиције.

         Он је истакао да је на државу последицу оставило 12 година бивше власти, која је "опустошила земљу".

         Посланик Нове странке Зоран Живковић рекао је да је док је био председник Владе Србије, смањен јавни дуг, враћени су стари дугови, број запослених је био већи него данас, а завршене су приватизације које су биле "чисте, законите и корисне".

         Он је истакао да је био ван политике од 2004. до 2012. године, док се "зло у правом облику није поново вратило" и да је тада почео поново да се ангажује.

         "Слажем се са вама да је рејтинг странке коју ја водим мањи и њени резултати на изборима су драстично мањи него ваши, али верујте - и Хитлер је имао одличне резултате у Немачкој пред почетак Другог светског рата", рекао је Живковић.

         Председавајући Верољуб Арсић рекао је Живковићу да ће добити опомену следећи пут када буде "величао животно дело Хитлера", а пошто му је Живковић добацивао са места, Арсић је рекао да му изриче опомену због добацивања.

         Филиповић је обраћајући се Живковићу рекао да он бар може да устане "а ви да стојите после толико вињака, не можете никако".

         Живковић је на то реаговао са места, питајући Арсића да ли је чуо шта му је рекао Филиповић и назвао Арсића "џукелом".

         Посланик ДС Балша Божовић рекао је да Арсић није смео да дозволи да се неко на тај начин обраћа свом колеги.

         На то је Арсић рекао да Божовић није реаговао као колега када га је Живковић назвао „џукелом“.   

        (Бета)

 

 

Категорије: 

Коментари