Амерички генерал Џек Кин: Нуклеарни арсенал САД је у жалосном стању

ОЦЕНИО ДА ЈЕ ДА РУСКИ НУКЛЕАРНИ ПОТЕНЦИЈАЛ У БОЉЕМ СТАЊУ И МОДЕРНИЈИ

* Бивши заменик начелника Генералштаба америчке копнене војске Џек КИН: САД заостају за Русијом и Кином и у средствима за не-нуклеарни сукоб. Пентагон мора најхитније повећати број копнених и противбродских пројектила и модернизовати конвенционално наоружање

_____________________________________________________________

       БИВШИ заменик начелника Генералштаба америчке копнене војске, генерал Џек Кин, оценио је да у нуклеарном арсеналу САД постоје озбиљни недостаци.

       „Морамо модернизовати свој нуклеарни арсенал, који је сам по себи одвраћајући, да не бисмо нашим противницима давали никакав подстицај да покушају да искористе слабости које виде у нашем нуклеарном потенцијалу. А ми у њему имамо озбиљне слабости“ – открио је Кин.

       Нагласио је да Сједињене Државе заостају за Русијом на плану модернизације те врсте наоружања:

       „Москва завршава десетогодишњи програм побољшавања свог нуклеарног наоружања, а наше је у жалосном стању. Сједињене Државе морају тај свој арсенал довести до стандарда које ће Москва и Пекинг сматрати убедљивим“.

       Кин је такође указао да САД заостају за Русијом и Кином и у средствима за не-нуклеарни сукоб. Притом је упозорио да Пентагон мора најхитније повећати број копнених и противбродских пројектила и модернизовати конвенционално наоружање.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари