Пентагон објавио да крајем 2021. почиње производњу хиперсоничних ракета

ВИЛ РОПЕР: ПРАВИЋЕМО И МАЛЕ КРСТАРЕЋЕ РАКЕТЕ ЗА ЛОВЦЕ Ф-15

Хиперсонични пројектил у

оквиру програма ARRW

* РОПЕР: „Хиперсоничне ракете прво ће добити стратешки бомбардери Б-52. Тиме ћемо добити потенцијал за брзе удар ван досега непријатељског оружја. (...) Мислим да ће то са озбиљним дилемама суочити све потенцијалне противнике“

______________________________________________

       РАТНО ваздухопловство САД почеће  крајем 2021-ве или почетком 2022-ге производњу хиперсоничних пројектила у оквиру програма ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon) – изјавио је помоћник заменик министра тог рода америчке војске за набавке, технологије и логистику Вил Ропер.

       Навео је да су САД „веома близу старту ARRW“, односно – реалном почетку производње хиперсоничних пројектила:

       „Ово ће се догодити током финансијске 2022-ге године (у САД финансијске године почињу 1. октобра). Хиперсоничне ракете прво ће добити стратешки бомбардери Б-52. Тиме ћемо добити потенцијал за брзе удар ван досега непријатељског оружја. (...) Мислим да ће то са озбиљним дилемама суочити све потенцијалне противнике“.

       Посебно је нагласио да ће ракетни мотори са директним убризгвањем омогућити САД да производе и хиперсоничне крстареће ракете које су јефтиније и мањих габарита од „неких конкурентских“.

       „То оружје ће бити довољно мало да га могу носити и наши ловци. Пре свега, ловци Ф-15“, рекао је Ропер.

       Истакао је да је оптимиста поводом сарадње САД са Аустралијом у производњи хиперсоничног наоружања.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари