Два напада на Звездине навијаче у кафићима око Книна

У СЕЛУ УЗДОЉЕ У НАПАДУ УЧЕСТВОВАЛО ОКО 20 МАСКИРАНИХ СА ШИПКАМА

 

* У нападу у селу Уздоље је повређено више људи, а локални портали Ферал Њуз и Далмација Данас преносе да је у болницу превезено петоро људи, укључујући и власника кафића, који је ударен флашом у главу. Међу повређенима је и деветогодишње дете

* Борис ПЕТКО, власник кафића у Уздољу: Дошли су маскирани, имали су фантомке на главама, шипке, палице, мотке... Нас је било шест-седам унутра. Ту су били и људи од 70 и нешто година као и деца. Жене и деца су вриштали, не могу веровати да неко са шипком може ударити дете од 16 година

______________________________________________________________________

        ПОЛИЦИЈА  је привела више особа које се доводе у везу са нападом на госте кафића код Книна који су гледали утакмицу Црвене звезде, када је повређено пет особа, укључујући и једно дете, јавља хрватски инфо-портал Индекс.

        Из шибенско-книнске полицијске управе је саопштено да се утврђују све околности тог догађаја и да полиција интензивно ради на откривању осумњичених за кривично дело које су окарактерисали као насилничко понашање и наношење телесних повреда.

        Из полиције су навели да је у месту Уздоље на подручју Книна у 22.30 неколико непознатих особа вербално и физички напало власницу кафића и госте, при чему су оштетили и инвентар.

        Том приликом је, како су навели, пет особа лакше повређено, међу њима и један малолетник.

        Након тога око 22.50 сати у месту Ђеврске, неколико за сада непознатих особа је вербално, а потом и физички, напало власника другог кафића и госте, али нико није повређен.

        Локални портали Ферал Њуз и Далмација Данас преносе да је у болницу превезено петоро људи, укључујући и власника кафића, који је ударен флашом у главу.

        Према за сада непотврђеним информацијама, један од нападача је имао мачету.

        Индекс наводи да је у Ђеврскама код Кистања неколико особа ушло у локални кафић и провоцирало госте који су гледали утакмицу.

        Радило се углавном о провокацијама на националној основи, рекао је власник кафића Ферал Њузу.

        Шта да вам кажем? Дошли су маскирани, имали су фантомке на главама, шипке, палице, мотке... Нас је било шест-седам унутра. Ту су били и људи од 70 и нешто година као и деца. Жене и деца су вриштали, не могу веровати да неко са шипком може ударити дете од 16 година.

        То је испричао за портал 24сата.хр Борис Петко, власник кафића у Уздољу крај Книна.

Борис Петко

        У среду навече у његов кафић упали су маскирани нападачи. Напали су њега и супругу те госте који су гледали утакмицу Јанг Бојс - Црвена звезда. Уништили су део инвентара, а полиција је објавила да је привела неколико људи.

        „Тај дечко од 16 година је завршио у болници због повреда главе. И мене су расекли по нози. Некаквом даском су ме ударили. Добио сам и по глави. Зашто су нас напали? Стварно не знам, са свима сам ОК. Гледали смо утакмицу, није то случајно, то је било смишљено. Наравно да је због наше националности. То је хулиганизам. Ма у шоку сам", прича власник.

        У нападу су му повредили супругу и дете.

        "Летело је на све стране, чаше, флаше... Као да је бомба пала у кафић. Жени су расекли ногу и морала је на шивање. Покушала је заштитити седмогодишње дете које је задобило посекотине од стакла. Могу разумети пуно тога, али напасти жену и децу, то не могу никако разумети. Хвала Богу, нико није теже повређен", рекао је Петко.

        "Полиција је дошла, не знам хоће ли их ухватити. Да знам нешто, рекао бих. Али знам збројити два и два. Један момак дошао је пре инцидента у кафић, не знам ко је, попио је пиће и након њега су дошли други", додао је власник кафића.

Министар Кујунџић: Срамота је и

ружно то што се догодило

        Хрватски министар здравства Милан Кујунџић изјавио је да према његовим информацијама нико од нападнутих особа код Книна, који су у кафићу гледали пренос утакмице Црвене звезде и Јанг Бојса, није животно угрожен, али је срамота што се такав инцидент догодио.

        "Чуо сам за инцидент, који осуђујем. Према информацијама које имам, нема животне угрозе, али срамота је и ружно што се догодило", рекао је Кујунџић новинарима уочи владине седнице, јавља Индекс.    


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари