Американци желе да каменују Иран

Тако је говорио Ахмадинеџад (7)

 

 

  • „У ствари, ми имамо оштар сукоб са Америком. Ја не говорим о војном сукобу. Они желе да буду у стању да једнога дана покрену војнички напад на нас, али пошто не могу, онда изговарају овакве ствари. А те речи су реакција. Иран иде напред. Они желе да га каменују“
  • „Кад бисмо ми желели да ударимо на Европу, или ако једном одлучимо да то урадимо, ми се нећемо плашити. Ми ћемо то рећи. Ја сам рекао у Њујорку, све везано за причу о нуклеарној бомби: ако ми желимо да је направимо, зар ћемо се плашити вас? Ми смо храбра нација. Ми смо мушкарци“

 

   "НАРАВНО, ми не прихватамо шему Америке. Ми кажемо да народи сами треба да доносе одлуке. Која год нација донесе коју год одлуку, ми ћемо је поштовати. Ми поштујемо одлуке нација…

   (Американци) кажу Европи да Иран хоће да баци бомбу на Европу. Народ им не верује, али једна група људи (из Европе) још глупља од њих (Американаца који ово кажу) им верују или се претвара да им верује.

   Кад бисмо ми желели да ударимо на Европу, или ако једном одлучимо да то урадимо, ми се нећемо плашити. Ми ћемо то рећи. Ја сам рекао у Њујорку, све везано за причу о нуклеарној бомби: ако ми желимо да је направимо, зар ћемо се плашити вас? Ми смо храбра нација. Ми смо мушкарци. Ако одлучимо да је направимо, ми ћемо то мушки и рећи да је правимо и стаћемо иза свог става. Ви по том питању не можете ништа учинити. Шта ви то можете учинити? Ништа!

   Они говоре свакојаке ствари, дискутују, али без успеха. Изгледају као дављеник који се хвата за сламку. Овај став је један активан и научно заснова став."

   "Иран напредује. Он говори нове идеје. Ја сам их одмах разгласио и изјавићу их и овде да ми имамо план за промену начина којим се управља светом.

   Наш план је веома јасан. Ми кажемо да неправедни људи требају бити замењени праведним. Нехумани закони ће бити замењени хумано-оријентисаним законима. Ово је веома једноставно. Свакако, све ово има много детаља и деликатности али је ствар јасна. Предмет је јасан.

   Ми имамо план за управљање светом. То значи да иранска нација има план. А одакле је потекао овај план? Из дубина културе иранске нације, из историје иранске нације, из размишљања иранске нације. Биће смене. Немојте сумњати да ће ова теорија заменити стару.

   У ствари, ми имамо оштар сукоб са Америком. Ја не говорим о војном сукобу. Они желе да буду у стању да једнога дана покрену војнички напад на нас, али пошто не могу, онда изговарају овакве ствари. А те речи су реакција. Иран иде напред. Они желе да га каменују.

   То је као када је воз у покрету а лоши људи узимају каменице и бацају са циљем да воз зауставе каменицама. То није могуће. Воз је у покрету и, даће Бог, ми ћемо путовати око света."

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари