У Италији произведена маска која истовремено штити и од вируса и од канцерогених честица

ПРУЖА ЗАШТИТУ ОД ШИРОКОГ СПЕКТРА БИОЛОШКИХ АГЕНАСА, АЕРОСОЛА И СУСПЕНДОВАНИХ ЧЕСТИЦА У ВАЗДУХУ

ARES BBM направљена и захваљујући

лекцијама из времена пандемије

* Посебно је погодна за ситуације у којима су људи изложени или потенцијално изложени заразним агенсима и руковању супстанцама и мешавинама класификованим као опасне, укључујући канцерогене или мутагене агенсе категорија А и 1Б.

- Свака произведена серија пролази кроз ригорозну контролу квалитета и верификацију ефикасности филтрирања путем небулизације вируса (Bakteriofag MS2) и симулације људског дисања

* Маска ARES BBM је - поред високих перформанси - дизајнирана да пружа удобност и сигурност. Њен нижи отпор при дисању смањује умор корисника чак и током продужене употребе, а одлично пријањање на лице осигурава ефикасну заштиту чак и током интензивних покрета

___________________________________________________________

           ИТАЛИЈАНСКА компанија ARES је пројектовала јединствену филтрирајућу маску за пола лица која штити од биолошких агенаса.

           Тренутно је то једина компанија на тржишту.

           Током недавне пандемије коронавируса, значај маски као личне заштитне опреме био је широко дискутован у јавним и политичким дебатама. Филтрирајућа маска за пола лица је неопходна како за индивидуалну заштиту (раднике и становништво) тако и за контролу преноса патогена међу појединцима.

           Препознавајући кључну улогу ових уређаја, италијанска влада се обавезала, кроз резолуцију коју је одобрио Сенат, да осигура доступност напредних филтрирајућих маски за пола лица у окружењима са високим ризиком, укључујући болничке одељења и јединице за заразне болести.

           Након пандемије Covid-19, италијанска компанија пажљиво је пројектовала, дизајнирала, произвела и пласирала на тржиште напреднију маску за пола лица са већим перформансама која пружа специфичну заштиту против заразних агенаса.

           Тако је настао ARES BBM. То је, иначе, лична заштитна опрема (PPE) категорије III према Уредби (ЕУ) 2016/425 и сертификована је за биолошке агенсе.

           Овај производ пружа заштиту против широког спектра биолошких агенаса, аеросола и суспендованих честица у ваздуху, што га чини неопходним у окружењима са високим биолошким ризицима.

           Посебно је погодан за ситуације у којима су људи изложени или потенцијално изложени заразним агенсима и руковању супстанцама и мешавинама класификованим као опасне, укључујући канцерогене или мутагене агенсе категорија А и 1Б.

           Ова маска је јединствена, будући да је једини респиратор (PPE) у III категорији сертификован за заштиту од биолошких агенаса, надмашујући перформансе традиционалних маски FFP3 (маске за филтрирање прашине).

           Респиратор ARES BBM има и сертификацију према стандарду EN149:2009+A1:2009 и сертификацију за заштиту од биолошких агенаса, а такође је у складу са техничким стандардом EN14683 (медицинске маске, медицински уређаји).

           Свака произведена серија пролази кроз ригорозну контролу квалитета и верификацију ефикасности филтрирања путем небулизације вируса (Bakteriofag MS2) и симулације људског дисања.

           Поред високих перформанси, маска ARES BBM је дизајнирана да пружа удобност и сигурност.

           Њен нижи отпор при дисању смањује умор корисника чак и током продужене употребе, а одлично пријањање на лице осигурава ефикасну заштиту чак и током интензивних покрета.

           Еластици уравнотежују притисак како би осигурали максималну удобност без компромиса у погледу сигурности.

           Употреба таквих напредних маски је кључна данас и у адекватној припреми за будуће здравствене кризе.

           ARES BBM показује посвећеност проактивном адресирању будућих здравствених изазова, наглашавајући важност напредних заштитних маски као дела свеобухватне стратегије сузбијања.

           У контексту могуће нове пандемије, употреба ARES BBM могла би бити одлучујућа у ублажавању ширења нових заразних болести, чиме се штити јавно здравље и обезбеђује сигурност радника на првим линијама.

           Само превентивним прихватањем нових технологија, као што је ова, можемо се боље и свестраније суочити са данашњим и сутрашњим здравственим изазовима, учећи из трагичних искустава прошлости као упозорења за будућност.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари