Додик: Свима у здравству Српске 16. априла уз плату по 1.000 КМ

„ТА НАКНАДА ЈЕ ДEО ЗАХВАЛНОСТИ КОЈУ ЖЕЛИМО ДА ИМ ИЗРАЗИМО“

* „С обзиром на то да имамо око 9.700 радника за накнаде смо из републичких средстава обезбедили скоро 10 милиона КМ

* „Верујем да ћемо можда опет за два-три месеца бити у прилици да нешто слично урадимо. Не могу то обећати, али уколико се укаже прилика нећемо оклевати да то урадимо

_____________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да ће у четвртак, 16. априла, свим радницима у здравству бити исплаћена плата, а уз њу и накнада од 1.000 КМ.

        Додик је новинарима у Бањалуци рекао да ће плата и накнада бити исплаћена за здравствене раднике, спремачице, возаче и друге запослене у здравственом сектору.

        "С обзиром на то да имамо око 9.700 радника за накнаде смо из републичких средстава обезбедили скоро 10 милиона КМ. То је дио захвалности коју желимо да одамо здравственим радницима. Захвалан сам медицинским радницима и ово је наш мали гест захвалности, иако је то за нас финансијски озбиљан напор", нагласио је Додик.

        Он је истакао да медицински радници сада највише заслужују адекватан и коректан однос Републике Српске.

        "Верујем да ћемо можда опет за два-три месеца бити у прилици да нешто слично урадимо. Не могу то обећати, али уколико се укаже прилика нећемо оклевати да то урадимо", рекао је Додик.

        Према његовим речима, на накнаду могу да рачунају само они који су у периоду од појаве вируса корона радили најмање пола радног времена.

        "Сви други неће моћи да је добију, односно они који нису радили или су користили боловање или неплаћено одсуство", рекао је Додик.

        Подсетивши да је Српска формирала три фонда, Додик је изразио уверење да ће за њих бити обезбеђено 500 милиона КМ за разне врсте помоћи.

        "За овај месец свим радницима који су престали да раде, у складу са одлуком Владе да се прекида рад у услужном сектору и дијелу производње, биће исплаћена минимална плата у износу од 520 КМ и доприноси. Укупан бруто износ је 770 КМ. Сада смо евидентирали 66.000 радника којима ћемо то исплатити након истека месеца. Нико не треба да брине јер имамо довољно новца да то урадимо", поручио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари