Додик: Конаковић се шепури по Америци као да је Тито и обрачунава са Српском – о чијем трошку?

„НИ ТИТО НИЈЕ СЕБИ ДОЗВОЉАВАО ДА СЕ 20 ДАНА ШЕПУРИ ПО СВЕТУ, А КОД КУЋЕ ОСТАВИ ПРОБЛЕМЕ“

Милорад Додик

* „Елмедин Конаковић већ није наш заједнички министар спољних послова с овим што ради по свету и како клевеће, омаловажава и приговара, а онда дође овде и представља се потпуно другачије. То је неприхватљиво“

* „Кад га овако слушате, он је пун неких заговарања за разговоре, уважавања и тако даље, али кад остане сам -његова реторика се нимало не разликује од оне коју смо могли да чујемо од Бисере Турковић. Нама је то апсолутно јасно. Међутим, ја њему морам да поручим да смо ми кроз овај аранжман остварили циљеве које смо хтели да остваримо“

* Нагласио: Република Српска је стабилна. Обезбедила је финансирање да затвори ову фискалну годину. То је био наш циљ и желим да кажем са радошћу да су на нивоу овог финансирања повећана и одређена финансирања за борачку популацију

____________________________________________________________

          ЕЛМЕДИН Конаковић покушава да представи Републику Српску као проблем, што говори да је напустио политику заједничког деловања и да крши политичке консензусе око неких ствари, изјавио је председник Српске Милорад Додик.

          - Конаковић спроводи политички обрачун са Српском - рекао је.

          Додик је напоменуо да "када идете на међународну сцену, морате да представљате договорене политичке ставове и оквире, а не да то радите лично или у име своје партије, што Конаковић масовно ради".

          - Конаковић већ није наш заједнички министар спољних послова с овим што ради по свету и како клевеће, омаловажава и приговара, а онда дође овде и представља се потпуно другачије. То је неприхватљиво - нагласио је Додик.

          Додик је рекао да би било "интересантно видети гдје је Конаковић био и боравио и о чијем је трошку био у Америци више од  20 дана".

          - Ни Тито себи није дозвољавао да оде 20 дана у Америку и да се шепури по свету, а остави овде нерешене проблеме као што је то урадио Конаковић - рекао је Додик.

          Поручио је да Конаковић у свету прича негативно о Српској.

          - Кад га овако слушате, он је пун неких заговарања за разговоре, уважавања и тако даље, али кад остане сам његова реторика се нимало не разликује од оне коју смо могли да чујемо од Бисере Турковић. Нама је то апсолутно јасно. Међутим, ја њему морам да поручим да смо ми кроз овај аранжман остварили циљеве које смо хтели да остваримо - навео је Додик.

          Оцијенио је да је стабилност Републике Српске неупитна и да њене институције беспрекорно функционишу.

          - Република Српска је обезбедила финансирање да затвори ову фискалну годину. То је био наш циљ и желим да кажем са радошћу да су на нивоу овог финансирања повећана и одређена финансирања за борачку популацију - рекао је Додик.

          Истакао је да не постоји опасност у погледу затварања буџета.

          Додик је нагласио да је Република Српска политички и финансијски стабилна, што значи да је обезбедила финансирање да без икаквих проблема затвори ову финансијску годину.

          - Не видимо могућност да то буде угрожено, уз сва повећања и давања која су додатно уведена за одређене категорије. Сви фондови и институције функционишу - навео је Додик.

          Поручио је да је главни циљ политичке борбе решавање питања Уставног суда БиХ.

          Нагласио је да СНСД има са чиме да изађе пред народ, јер је странка која је својим деловањем обележила политички живот Републике Српске.

          Истакао је да ће сутра на Сабору странке у Добоју бити изабран председник, Главни одбор и Статутарна и надзорна комисија странке.

           - Имамо највећу организацију са више од 200.000 чланова. На Сабор смо позвали 1.001 делегата, биће присутно више од 1.500 наших симпатизера, а имаћемо и значајан број гостију из Србије, Црне Горе, Македоније, Мађарске, партнера из Српске и Федерације БиХ - истакао је Додик и навео да ће на Сабору бити награђени угледни чланови странке, они који су важни за ову организацију и синоним су СНСД-а.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари