Додик: Крајем године опет ћу разговарати са Путином – о билатералним односима

„У РУСИЈИ СЕ ЗНА ЗА СРПСКУ И ОСЕЋА СЕ ПРИЈАТЕЉСТВО ПРЕМА СРПСКОМ НАРОДУ“

* „И раније сам био на парадама, али ово је било, чини се, некако узвишеније. Најежио сам се док су марширали српски гардисти, јер то су потомци победника

:______________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да му је представљање Републике Српске на Паради победе у главном граду Русије Москви част и понос.

         "Захваљујем председнику Путину на позиву, а крајем године планирамо да се опет видимо и разговарамо о нашим билатералним односима", рекао је Додик.

         Он је нагласио да се Српска у Русији препознаје.

         "Зна се за њу и осећа се пријатељство према српском народу. Један од ветерана је седио уз мене. Једно место поноса, презадовољан сам. Чини ми се да је овај пут било са више пажње и уважавања", нагласио је Додик за РТРС.

         Додик је истакао да је са нестрпљењем чекао излазак српских гардиста.

         "И раније сам био на парадама, али ово је било, чини се, некако узвишеније. Најежио сам се док су марширали српски гардисти, јер то су потомци победника. Очекивао сам и гледао тамо негде у даљини да видим те момке, и нашу заставу", рекао је Додик.

         Српски члан Председништва је након Параде победе у Москви имао више билатералних сусрета са званичницима који су присуствовали овом значајном догађају.

         Додик је након срдачног поздрава разговарао са председником Руске Федерације Владимиром Путином, а потом и са министром одбране Руске Федерације Сергејем Шојгуом, председником Белорусије Александром Лукашенком, председником Јужне Осетије Анатолијем Бибиловим и председником Србије Александром Вучићем.

         Претходно је српски члан Председништва БиХ, заједно са председником Руске Федерације Владимиром Путином и званичницима 12 земаља положио цвеће на Споменик Незнаном солдату.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари