Додик: Мора се разговарати о британским документима о Сребреници

ТИ ДОКУМЕНТИ ЗНАЧЕ ДА СУ ОПТУЖНИЦЕ НА ЛАБАВИМ НОГАМА И НЕОДРЖИВЕ

* „Докумнети бртиснаке владе, који потврђују да није постојала намера политичког и војног руководства Републике Српске за заузимање Сребренице и почињене злочине, део су одговора на сатанизацију српског народа која је учињена, као и на лажну конструкцију оптужнице против политичког и војног руководства Републике Српске“

* „Република Српска, а сматрам тиме и БиХ, има договор за изградњу гасовода од Србије према Бијељини и даље према Бањалуци“

______________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да се мора разговарати о документима британске Владе који потврђују да није постојала намера политичког и војног руководства Републике Српске за заузимање Сребренице и почињене злочине.

        "Без обзира што многи на неким другим, трећим или петим странама, за разлику од нас, мисле да је то нешто периферно, ми мислимо да је то дeо суштине", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

        Према његовим речима, то је дeо одговора на сатанизацију српског народа која је учињена, као и на лажну конструкцију оптужнице против политичког и војног руководства Републике Српске.

        "Сада чујемо да су званичници британске власти тог времена веома јасно проценили да то није у основи", нагласио је Додик и констатовао да то значи да је оптужница на лабавим темељима и неодржива.

        Упитан о избору недостајућег члана Савета министара, Додик је оценио да се треба држати ранијег договора да кандидата предлаже страна која има право на то, без обзира свиђало се то некоме или не.

        Он је навео да никада не би дозволио да Свен Алкалај буде именован у име БиХ да је сматрао да има право да урушава договор.

        "Ми не желимо икога да оспоравамо, поштоваћемо предлоге других страна и тражимо да се поштују предлози који долазе из Републике Српске", нагласио је Додик, подсећајући да је Млађен Божовић, кандидат за министра за људска права и избјеглице, прошао све потребне провере Централне изборне комисије и Агенције за истраге и заштиту БиХ.

        Српски члан Председништва БиХ сматра да би поновно оспоравање Божовићевог избора значило нову кризу у БиХ.

        Говорећи о изградњи гасовода из Русије преко Турске, Бугарске и Србије, Додик је подсетио да ће се Република Српска прикључити на тај балкански ток.

        "Република Српска, а сматрам тиме и БиХ, има договор за изградњу гасовода од Србије према Бијељини и даље према Бањалуци", рекао је Додик и додао да ће Српска подржати евентуални план Федерације БиХ у том погледу.

        Додик је у седишту Републике Српске у Источном Сарајеву био домаћин божићног пријема.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари