Додик: Предлажем Декларацију о суверености БиХ – без Шмита и страних судија – да би опстала

„НЕМАЧКОМ ТУРИСТИ“ ПОРУЧИО: ПРЕ ЋЕ ШМИТ ОТИЋИ ИЗ БиХ НЕГО ЈА У ЗАТВОР

* Председник РС рекао у Мостару: Предложићу да ту декларацију донесемо у парламенту БиХ. Ако хоћете суверену БиХ, ако нећете, онда признајте да сте полтрони, да сте поданици, да нисте суверени. Неки желе да БиХ остане само бошњачка, али се свет променио и нема више оне страховите моћи САД која телефоном решава ствари

* „Не може више овако: дође Кристијан Шмит, па намести закон, па нешто одговара Хрватима, па Хрвати нешто презадовољни, док нису схватили да сутра, ако се примене та правила која је Шмит наметнуо, а муслимани се удруже до мере да нема између њих свађе, онда нема ниједног Хрвата у структурама власти. Бошњаци су покушали са неким немирима док нису схватили да ипак могу да дохакају Хрватима на следећим изборима. Нажалост, тако нешто ће се и десити, али онда БиХ нема, напросто је нема. Ја се залажем за да ми то предупредимо“

* „Хоћете БиХ - ја сам спреман да је прихватим онаквом каква је у Дејтонском мировном споразуму. БиХ са лажним Шмитом и са Марфијем нема никакве шансе. Да ли ће то Бошњаци схватити, то је друго питање. Ми смо схватили“

____________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће предложити декларацију о суверености БиХ, а то значи да нема високог представника, да нема страних судија у Уставном суду БиХ.

         - Предложићу да донесемо декларацију о суверености БиХ, да се донесе у парламенту БиХ. Ако хоћете суверену БиХ, ако нећете, онда признајте да сте полтрони, да сте поданици, да нисте суверени - изјавио је Додик у Мостару и истакао да у Федерацији БиХ стално причају о територијалном интегритету и суверености.

         Он је навео да неки желе да БиХ остане само бошњачка и ничија више, али да се свет променио и да нема више оне страховите моћи САД која телефоном решава ствари.

         Додик је рекао да је ситуација у БиХ лоша само зато што има таквих као што је актуелни амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи, који се мешају у унутрашња питања БиХ.

         - Амерички амбасадор је умишљен, препотентан, мисли да је он овде неки месија, да он нама говори шта треба да радимо, овде усложњава проблеме у БиХ. Највећи проблем, усложњавања проблема у БиХ, направио је Марфи, који покушава да прикаже црном ситуацију. Она није таква, она је лоша само зато што има таквих као што је он, који се мешају у унутрашња питања овде у БиХ. Свет више није исти, морамо то да схватимо, нема више оне моћи САД, није то више снага те врсте, то није било добро - навео је Додик.

         Он је додао да све ово мора бити стављено на дневни ред политичких форума, ако се нешто жели урадити у БиХ.

         - А не овако, дође Кристијан Шмит, па намести закон, па нешто одговара Хрватима, па Хрвати нешто презадовољни, док нису схватили да сутра, ако се примене та правила која је Шмит наметнуо, а случајно се муслимани удруже до мере да нема између њих свађе, онда нема ниједног Хрвата у структурама власти. Ето шта је он њима урадио - указао је Додик.

         Он је рекао да су Бошњаци покушали са неким немирима док нису схватили да ипак могу да дохакају Хрватима на следећим изборима.

         - Нажалост, тако нешто ће се и десити, али онда БиХ нема, напросто је нема. Ја се залажем за да ми то предупредимо. Хоћете БиХ - ја сам спреман да је прихватим онаквом каква је у Дејтонском мировном споразуму. БиХ са лажним Шмитом и са Марфијем нема никакве шансе. Да ли ће то Бошњаци схватити, то је друго питање. Ми смо схватили - нагласио је Додик.

         Он је рекао да је после свих оптужби које је могао да чује из ФБиХ у вези са иконом коју је поклонио министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову, обустављена истрага у том предмету јер нема доказа.

         - Каква је држава која на тај начин може да функционише? Наравно да не може. Ако хоћете да правимо државу, онда треба бити озбиљан, а озбиљност је могућа ако се заснива на Уставу, а не на таквим будалаштинама - поручио је Додик.

         Он је указао и да сада одједном, ако се не поштује лик и дело лажног Кристијана Шмита, ако се не смеш кад га видиш, ако не клекнеш кад он нешто каже, идеш у затвор пет година.

         - Видећемо ко ће отићи. Пре ће отићи лажни Шмит из БиХ него ја у затвор - поручио је Додик.

         Он је нагласио да сви знају да Шмит није легитимно изабран високи представник због чега га Република Српска од почетка не признаје, те да се у последње време веома јасно извлачи линија Шмитове подршке фашистичким структурама из Другог светског рата.

         - Он /Шмит/ је као министар одбране покушао да рехабилитује једног од људи у ваздухопловству и због тога имао проблема у Немачкој. А онда нама дође овде да прича. У било ком својству је неприхватљиво да он прича. Боље је да ћути и да нестане, напросто зато што није релевантан, нити има моралног основа да о било чему прича - рекао је Додик.

          (Српска)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари