Додик: Пробосанство је СДС извело из Српске - нека је Миличевић прво врати кући

УПОЗОРИО ГА И ДА „НАЦИОНАЛНО ОДГОВОРНА ПОЛИТИКА“ ТРАЖИ ЧУВАЊЕ ИНСТИТУЦИЈА СРПСКЕ

Милан Миличевић

* „Радујем се да ће у институције Републике Српске као саговорник доћи реформисани СДС. И ово моје очекивање је очекивање национално одговорног политичара“

__________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик поручио је Милану Миличевићу да је национално одговорна политика и чување институција Републике Српске на које је СДС из анимозитета према њему бацила камен.

         Замољен да прокоментарише изјаву председника СДС-а Милана Миличевића да ће ова странка на политичку сцену вратити одговорну националну политику, Додик је изјавио Срни да када председник СДС каже да га на понашање у заједничким институцијама не обавезује став Народне скупштине Републике Српске, онда немамо проблем с национално неодговорном политиком, већ са одсуством било какве националне политике.

         Председник Српске је нагласио да нови председник СДС-а Милан Миличевић, уместо флоскула о враћању одговорној националној политици, прво мора СДС вратити кући.

         - Лутања о пробосанству су их извела из Републике Српске, одвојила од народа и великог броја чланства. Радујем се да ће у институције Републике Српске као саговорник доћи реформисани СДС. И ово моје очекивање је очекивање национално одговорног политичара - истакао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

         Што се тиче Миличевићеве тезе о, како је рекао, договореној представи између председника Српске и Кристијана Шмита, Додик је позвао председника СДС-а да исту представу одигра и он, па да на суд не иде сам.

          - Сводити нелегалан долазак немачког политичара у БиХ на однос са Додиком је прворазредни национално неодговоран став. Бојим се да Миличевић не схвата шта се дешава или се просто плаши да схвати, јер у том случају би морао заузети другачији став. А овакав СДС нема став о најважнијим националним питањима - указао је председник Републике.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари