Додик Путину: Показали сте нам да Српска може да рачуна на помоћ и подршку велике Русије

ПИСМА ЗАХВАЛНОСТИ УПУТИО И СЕРГЕЈУ ЛАВРОВУ, СЕРГЕЈУ ШОЈГУУ И ГЕНЕРАЛУ ИГОРУ КИЛИРОВУ

* Српски члан Председништва БиХ у писму захвалности председнику РФ нагласио: „Помоћ (коју сте нам упутили) дошла је у тренуцима када је била најпотребнија и помогла нам је у борби против пандемије вируса корона. Свим грађанима и руководству Републике Српске ова мисија је јасан знак и потврда искреног и братског односа руског народа према српском

* У писму Шојгуу и Килирову навео да су тимови руске војске дезинфиковали више од 200.000 квадратних метара простора укључујући Универзитетски клинички центар, више болница, домова здравља и карантинских смештаја у Републици Српској

________________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик упутио је највишем руководству Руске Федерације, на челу са председиком Владимиром Владимировичем Путином, писма захвалности на досадашњој помоћи коју је Русија пружила у борби против пандемије изазване вирусом Ковид-19.

        Осим Путину, српски члан Председништва БиХ упутио је писма захвалности и министру иностраних послова Русије Сергеју Лаврову, министру одбране Сергеју Шојгуу и начелнику за радијацијску, хемијску и биолошку заштиту Оружаних снага Руске Федерације генерал-потпуковнику Игору Килирову.

        Додик је у писму захвалности Путину нагласио да је хуманитарна мисија из Русије у својој двонедељној мисији у Републици Српској била од велике помоћи како њеним здравственим радницима и установама, тако и грађанима Српске.

        "Ова помоћ дошла је у тренуцима када је била најпотребнија и помогла нам је у нашој борби против пандемије вируса корона. Свим грађанима и руководству Републике Српске ова мисија је јасан знак и потврда искреног и братског односа руског народа према српском. Ово је доказ да у најтежим тренуцима можемо рачунати на пријатељску помоћ и подршку велике Руске Федерације", истакао је Додик у писму захвалности Путину.

        У писму упућеном Лаврову, наглашено је да су током боравак у Републици Српској руски стручњаци поделилу своје искуство и дали корисне препоруке лекарима и другом медицинском особљу у Републици Српској за адекватно лечење и третирање особа заражених Ковидом-19.

        Речи захвалности српски члан Председништва БиХ упутио је и министру Шојгуу и генерал-потпуковнику Килирову, нагласивши да су тимови руске војске дезинфиковали више од 200.000 квадратних метара простора укључујући Универзитетски клинички центар, више болница, домова здравља и карантинских смештаја у Републици Српској.

        "Припадници руске војске показали су изузетну професионалност и дисциплинованост, али и братско разумевање за све проблеме са којима се сусрећемо", истакао је Додик у писму Шојгуу и Килирову.

        Српски члан Председништва БиХ упутио је највишем руководству Руске Федерације и братском руском народу искрене жеље за мир и благостање, изражавајући изразе дубоког поштовања.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари