Додик: Свесрпски сабор је важан и за многе генерације које долазе

„ПРВИ СВЕСРПСКИ САБОР ОСТАЋЕ УПАМЋЕН КАО ЈЕДАН ОД ВАЖНИЈИХ ДОГАЂАЈА У НОВИЈОЈ СРПСКОЈ ИСТОРИЈИ“

* „Сабор је дао одговор и на питање лажног високог представника. Имамо прецизан одговор две владе, а то је да лажни високи представник није легалан и да одлуке које он донесе немају правне последице

* „Кроз декларацију смо донели ставове и закључке и рекли да смо привржени Дејтонском споразуму. Све ћемо то чинити у миру, имамо начина, знамо да можемо. Наша љубав и наша загледност су у Србију и српски народ где год он живео

_________________________________________________________

        ДЕКЛАРАЦИЈА која је јуче усвојена на Ссвесрпском сабору је свеобухватна и даје праве одговоре на многа питања, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик.

        - Даје одговор и на питање лажног високог представника. Имамо прецизан одговор две владе, а то је да лажни високи представник није легалан и да одлуке које он донесе немају правне последице - рекао је Додик.

        Истакао је да сви договори који су постигнути јуче доприносе трајној стабилности Републике Српске.

        - И наш народ не треба да брине - навео је Додик.

        Истакао је да су многи причом о резолуцији о Сребреници отворили очи српском народу.

        - Не прихватамо да било ко доминира. Ми све радимо путем наших политичких права - изјавио је Додик.

        Председник Српске је истакао и да ће Први свесрпски сабор остати упамћен као један од важнијих дана модерне српске историје.

        Додик је навео да је то дан који је важан не само за ову генерацију већ за многе генерације које долазе, у коме треба разумети да је српски народ савладао препереке у борби за свој идентитет и право на одлуку у којем је кључна реч слобода.

        - Кључна српска реч нашег живота и нашег постојања је слобода. За слободу Срби су кроз векове дали много жртава - истакао је Додик у објави на Инстаграму.

        Он је додао да су Срби били у неприлици да јасно и гласно искажу свој национални и државни интерес.

         - Кроз декларацију смо донели ставове и закључке и рекли да смо привржени Дејтонском споразуму. Све ћемо то чинити у миру, имамо начина, знамо да можемо. Наша љубав и наша загледност су у Србију и српски народ где год он живео - рекао је Додик.


 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари