Меморијални центар Сребреница-Поточари годинама шири епидемију неистина

КАБИНЕТ СРПСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ: ТАЈ ЦЕНТАР НАСТУПА КАО ПОЛИТИЧКО УДРУЖЕЊЕ

* „Политичко Сарајево чланове организације Меморијални центар, као и још многа сребреничка удружења, нажалост, гура у острашћена уверења, прејаку реторику и неспособност да се ратна стварност сагледа у целости... Али, то је већ виђена прича свих ових година која је настала након што се ослепило од митоманије и самообмањивања које желе нама и целом свету да подметну... та епидемија ће ускоро ће бити блокирана валидним аргументима и чињеницама о ратним дешавањима у Подрињу

________________________________________________________________

        ОРГАНИЗАЦИЈА Меморијални центар Сребреница-Поточари, нажалост, често наступа као политичко удружење и под туторством водећих бошњачких политичара годинама шири епидемију неистина у вези са догађајима у Сребреници, али та епидемија ускоро ће бити блокирана валидним аргументима и чињеницама о ратним дешавањима у Подрињу, речено је Срни у кабинету српског члана Председништва БиХ Милорада Додика.

        На молбу Срне да прокоментаришу реаговање Меморијалног центра Сребреница-Поточари на писмо Додика упућено бошњачком члану Председништва БиХ Шефику Џаферовићу у коме оправдавају Џаферовићев поступак, из кабинета српског члана Председништва су рекли да бошњачки члан Председништва тајно шаље позивнице државницима и дипломата да присуствују комеморативном скупу у Поточарима, 11. јула, док је цела БиХ окренута борби на сузбијању ширења вируса корона и последица које ће она оставити по економију и истакли да разумеју димензију бола и страдања у вези са комплетним ратним дешавањима у Подрињу и на једној и на другој страни.

        "Политичко Сарајево чланове организације Меморијални центар, као и још многа сребреничка удружења, нажалост, гура у острашћена уверења, прејаку реторику и неспособност да се ратна стварност сагледа у целости што води до изобличавања реалности и предимензионираних уверења. Али, то је већ виђена прича свих ових година која је настала након што се ослепило од митоманије и самообмањивања које желе нама и целом свету да подметну", нагласили су из кабинета српског члана Председништва БиХ.

        Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је пре два дана писмо Џаферовићу у којем је указао да је слањем позивница појединим званичницима да присуствују комеморативном скупу у Поточарима злоупотребио позицију и саму институцију Председништва.

        "Упознат сам да сте 5. фебруара упутили позивнице председницима неколико држава, директорима и шефовима међународних организација, као и амбасадорима да присуствују комеморативном скупу у Поточарима 11. јула ове године чиме сте злоупотребили функцију и институцију Председништва БиХ јер сте послали нетачну поруку да Председништво БиХ учествује у организацији споменутог скупа", истакао је Додик у писму.

        Он је нагласио да је Џаферовић могао позивнице да упути само приватно или као члан организационог одбора за обележавање злочина у Сребреници, а ни у ком случају у име Председништва БиХ, без сагласности и осталих чланова Председништва БиХ, те да је тим чином не само злонамерно злоупотребио позицију, већ је обмануо државнике и амбасадоре.       

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари