Милорад Додик допутовао у Москву на позив Владимира Путина

СРПСКОМ ЧЛАНУ ПРЕДСЕДНИШТВА БиХ ПРИРЕЂЕН ДОЧЕК УЗ НАЈВИШЕ ДРЖАВНЕ ПОЧАСТИ

* „Парадом побједе рехабилитују истинске вриједности из Другог свјетског рата. Треба се супроставити ревизији, са којом се и ми суочавамо, кроз Декларацију коју је недавно усвојио Парламент БиХ, да српски народ као највећи страдалник, ставе на треће мјесто у тој неприхватљивој Декларацији за нас“

__________________________________________________________________________

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик данас је допутовао у Москву на позив председника Русије Владимира Путина.

         Додика је по доласку у Москву дочекала руска делегација, уз највише државне почасти.

         Бесмртни пук је рефлексија руског народа на велике жртве које су поднели у Другом свјетском рату, неопходно је учинити све на рехабилитацији тих догађаја, јер ако то све оде у заборав, потомци оних који су чинили злочине, причаће неку своју причу, упозорио је Додик, уочи Параде победе у Москви.

        "Увек је лепо доћи у Москву. Позив од председника Путина био је упућен и за 9. мај, али због познатих околности парада је сутра", нагласио је Додик за РТРС.

        Он је поручио да се Парадом победе рехабилитују истинске вредности из Другог светског рата.

        "Треба се супроставити ревизији, са којом се и ми суочавамо, кроз Декларацију коју је недавно усвојио Парламент БиХ, да српски народ као највећи страдалник, ставе на треће мјесто у тој неприхватљивој Декларацији за нас", поручио је Додик.

        Он је поновио да је Русија из тог рата изашла као највећи победник, али и страдалник.

        "Русија је највише допринела слому фашизма. Управо кроз ову параду они желе да пруже отпор ревизионистима. Идеологија губитника жели окренути историју и себе прогласити победницима. И ми се са тим суочавамо, јер имамо само преко 500.000 хиљада убијених у Јасеновцу, а те жртве стављају се у неки други контекст", поручио је Додик за РТРС из Москве.

         Српски члан Председништва БиХ сутра ће присуствовати Паради победе на Црвеном тргу у Москви.

         Парада победе ове године, због пандемије вируса корона, није одржана 9. маја, а 24. јун одабран је јер тог датума 1945. године на Црвеном тргу одржана историјска парада победника коју су предводили маршали Георгиј Жуков и Константин Рокосовски.

         У војним парадама које ће сутра бити одржане широм Русије учествоваће више од 64.000 војника, 2.400 јединица копнене и ваздухопловне технике, те 13 бродова и подморница.

         Војне параде поводом 75 година од победе у Великом Отаџбинском рату (Другом светском рату) почеће у 10.00 часова по локалном времену у девет градова хероја и 19 градова у којима су размештени центри војних округа, флота и других формација Оружаних снага Руске Федерације.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари