Не само Парада: Додик разговарао са Путином и Шојгуом, Лукашенком и Бибиловом

НА ЦРВЕНОМ ТРГУ ГА ДОЧЕКАО ПРЕДСЕДНИК РУСИЈЕ, А ПАРАДУ ПОСМАТРАО ЗАЈЕДНО СА КУСТУРИЦОМ

* Заједно са другим страним државницима и Путином учествовао и у полагању цвећа на споменик Незнаном солдату који се налазззи у Александровском врту, уз саме зидине Кремља

* ФАКТИ: Позив Милораду Додику је позив и Републици Српској.  Демонстрација односа Русије према изворном Дејтонском споразуму и статусу и значају Републике Српске. Додик је и приликом полагања цвећа на споменик Незнаном солдату равноправно био међу страним државницима...

_________________________________________________________________________

        СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик, данас након Параде побједе у Москви, имао је више билатералних сусрета са званичницима који су присуствовали том значајном догађају.

        Додик је разговарао са председником Руске Федерације Владимиром Путином, а потом и са министром одбране Руске Федерације Сергејем Шојгуом, председником Белорусије Александром Лукашенком, председником Јужне Осетије Анатолијем Бибиловим и председником Србије Александром Вучићем.

        Претходно је заједно са председником Руске Федерације Владимиром Путином и званичницима 12 земаља положио цвеће на споменик Незнаном солдату се који се налази у Александровском врту, уз саме зидине Кремља.

        Српски члан Председништва БиХ присуствовао је свечаној паради поводом 75 година победе над фашизмом, а на Црвеном тргу у Москви дочекао га је председник Русије Владимир Путин.

        Заједно са Додиком, из свечане ложе на Црвеном тргу, Параду победе пратио је и славни српски и светски редитељ Емир Кустурица.       

        Додик је јуче допутовао у Москву, где га је дочекала руска делегација, уз највише државне почасти.

        Он је поручио да очекује да ће се Парадом победе рехабилитовати истинске вредности из Другог светског рата.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари