Додик Павлопулосу и Мицотакису: Од нелегалних миграната штитите и ЕУ и Балкан

СРПСКИ И ГРЧКИ НАРОД ПОВЕЗУЈУ ПРОШЛОСТ, РАЗУМЕВАЊЕ, ПОШТОВАЊЕ И СОЛИДАРНОСТ

         СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик упутио је писма председнику Грчке Прокопису Павлопулосу и премијеру Киријакосу Мицотакису у којима је упутио најискренију подршку за све напоре и активности које грчке власти спроводе у вези са најновијем таласом илегалних миграната.

         „Штитећи границе Грчке, стали сте у одбрану не само граница Европске уније него и целог Балкана. Илегалне миграције са собом носе низ хуманитарних и безбедносних изазова и само заједничким одлучним активностима можемо да им одговоримо на адекватан начин", истакао је Додик.

         Српски члан Председништва БиХ захвалио је председнику и премијеру Грчке и њиховој држави на свему што чине на промоцији мира и стабилности на Балкану.

         "Грчки и српски народ вежу нераскидиве везе из прошлости, које су у доказане у најтежим тренуцима кроз исказано међусобно разумевање, поштовање и солидарност", нагласио је Додик.

         Уз најбоље жеље за мир и благостање пријатељског грчког народа, Додик је упутио и изразе дубоког поштовања председнику и премијеру Грчке.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари