Илон Маск први на свету изгубио 200 милијарди долара

ЗБОГ ВЕЛИКОГ ПАДА АКЦИЈА КОМПАНИЈЕ TESLA – ЊЕГОВО „ЦАРСТВО“ САДА ВРЕДИ $137 МИЛИЈАРДИ

* На „листи милијардера“ Маск је сада на другој позицији – иза председника групе компанија LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернара Арноа. Нето вредност његовог богатства је око 162 милијарде долара

___________________________________________________________

       АМЕРИЧКА новинска агенција Bloomberg објавила је да се богатство милијардера Илона Маска смањило за око 200 милијарди долара.

       Штавише: да је он постао први на свету који је изгубио толико новца.

       Иста агенција је навела да је Маскова имовина у новембру 2021. вредела 340 милијарди долара, али да је због наглог пада акција његове компаније Tesla пало на 137 милијарди долара.

       Према писању Дејли мејла, Tesla је сада у најгорој години свог постојања. отоком 2022-ге, њене акције су изгубиле 70 одсто вредности.

       Инвеститори су постали незадовољни „због Маскове опсесије Твитером“. Верују да Твитер одвлачи Маска од компаније електричних аутомобила.

       На „листи милијардера“ Маск је сада на другој позицији – иза председника групе компанија LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернара Арноа.

       Нето вредност његовог богатства је око 162 милијарде долара.

       Маск је преузео Твитер 28. октобра 2022-ге.

       Одлуку о куповини компаније објаснио је речима: „За будућност цивилизације важно је имати дигиталну платформу на којој се на здрав начин може разговарати у широком спектру мишљења“.

       Та куповина га је коштала 44 милијарде долара.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари