Човић: СДА контролише обавештајни и параобавештајни сектор у БиХ

„МОРАМО СЕ ПОЗАБАВИТИ ПАРАОБАВЕШТАЈНИМ СИСТЕМОМ КОЈИ ЈЕ ИЗРАЖЕН У БиХ“

* „Погрешно је ако неко мисли да кроз кризе може управљати системом. Треба хитно формирати Савет министара

_______________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Хрватског народног сабора (ХНС) Драган Човић изјавио је у Мостару да СДА контролише обавештајни и параобавештајни сектор у БиХ.

         "Врло конкретно - обавештајни сектор, један народ, чак једна странка, једна политика и пар појединаца управљају целим сегментом", рекао је Човић након седнице Председништва ХНС-а у Мостару.

         На питање новинара да ли мисли на СДА, Човић је одговорио потврдно и нагласио да се Обавештајно-безбедносна агенција (ОБА) мора ставити под парламентарни надзор или ће се и даље нагађати да ли се, на пример, прислушкују новинари.

         "То смо могли чути протеклих дана. Први човек у земљи нам то каже и ми као ћутимо о томе. Безброј таквих активности смо имали у протеклом периоду. Имали смо расправу о томе да ли хрватски систем делује у БиХ кроз различите форме, тако да се за потребе дневног тренутка избацују такве информације и онда се ми њима бавимо укруг. Морамо се позабавити параобавештајним системом који је изражен у БиХ", сматра Човић.

         Он је рекао да је на седници Предсједништва ХНС-а највише времена посвећено овој теми.

         Коментаришући процес формирања власти на нивоу БиХ, Човић је истакао да Савет министара треба хитно формирати, јер за то постоје све претпоставке.

         Он је додао да је са партнерима сваки дан неки састанак, али да се договори не поштују.

         "Погрешно је ако неко мисли да кроз кризе може управљати системом. Треба хитно формирати Савет министара", напоменуо је Човић.        

         (Срна)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари