Грубеша: Комшић је узурпатор са којим се ни у чему не слажем

МИНИСТАР ПРАВДЕ БиХ: РОМ ЋЕ МОЋИ ДА СЕ КАНДИДУЈЕ ЗА ХРВАТСКОГ ЧЛАНА ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ

* Јосип ГРУБЕША: Када би Хрвати и Срби могли бирати Бошњацима представнике, видели бисте како би се смањио број политичких странака Бошњака

_______________________________________________________

       ЈОСИП Грубеша, министар правде БиХ, казао је за Н1 да је Жељко Комшић узурпатор с којим не дели мишљење у вези било које теме.

       Истакао је да ХДЗ не продубљује поделе у БиХ својим предлогом изборног закона, а да су пресуде суда у Стразбуру испоштовали на начин да се „Ром може кандидирати за хрватског члана Председништва".

       „Симптоматично је да сваки предлог који дође од ХДЗ-а се дочека као априори нешто лоше. Имамо радну групу у којој сви износе своје предлоге. Није ми јасно зашто се одмах у старту само ХДЗ-ови предлози оспоравају", рекао је Грубеша.

       На констатацију да ће "хрватски члан" бити изабран, према њиховом предлогу, из подручја где је ХДЗ доминанатан, казао је:

       „Можда се сада чини из ове перспективе да је ХДЗ доминантан. Када се радио изборни закон нико није могао претпоставити да ће Комшић на овај начин злоупотребити институцију хрватског члана Председништва јер се и тада ишло на неко поверење. ХДЗ је дошао с предлогом нека и други дођу са својим. На хрватским подручјима се стално догађа ситуација да нама намећу представнике. Пустите их нека бирају своје", рекао је Грубеша.

       „Када би било обрнуто, када Хрвати и Срби могли бирати Бошњацима представнике, видели бисте како би се смањио број политичких странака Бошњака", казао је.

       Говорећи о наводима Комшића да "ХДЗ жели извршити опструкцију избора 2022.", поновио је да се "са Комшићем ни у чему не слаже".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари