Месић: Геншеру сам 1991. рекао да ће се Србија купати у крви

ПОКУШАВА ДА ПРОДА „ЖВАКУ“ ДА СУ СРБИ У НДХ УБИЈАНИ САМО ЗАТО ШТО СУ ДРУГАЧИЈИ

* За Титов режим тврди да није био тоталитарни већ – ауторитарни, а признаје да је НДХ била – злочиначка: „Хитлеров режим у Немачкој је био индустрија смрти. Убијали су оне који су другачији. И код нас се догодио исти случај, дакле, прогонили су оне који су другачији - Јевреје, Роме, Србе и Хрвате који су другачије мислили

* ФАКТИ: Потпуно личи на Стјепана Месића да Србе као жртве НДХ стави на треће место. Личи на њега и то што тврди да су његови сународници Србе убијали само зато што су другачији. Тиме демонизује жртве: ко је Србима крив што су другачији, да нису –ништа им се не би догодило. А одатле се једноставно изводи зла формула: поктаоличите се и похрватите се и живите мирно...

____________________________________________________________________________

         ПОСЛЕДЊИ председник СФРЈ Стјепан Месић открио је за Радио слободну Европу да је након рата у Словенији 1991. године, отишао тајно у Немачку на разговоре са шефом њене дипломатије Хансом Дитрихом Геншером.

         „Ја сам му објаснио да ће рат у Словенији бити кратак, да ће бити крвав у Хрватској, да ће бити бруталан у Босни и Херцеговини, а да ће се на крају и Србија купати у крви. Он је мене мало гледао, па је на немачком питао мог пријатеља Божу Димника, „јел се он то шали или стварно мисли тако”, истиче Месић за серијал 100 година Југославије који организује РСЕ.

         Говорећи о Титу, Месић је рекаода власт под Титом у Југославији није била тоталитарна, већ, како је рекао, ауторитарна.

         „Данас када се изједначавају сви тоталитаризми, онда се и Југославија која није била тоталитарна убраја у то, а то највише користе они који желе променити историју, служећи се фалсификатима. Тито је сигурно највећа политичка личност нашег простора”, поручио је Месић.

         На питање шта мисли о покушајима дела политичке и интелектуалне елите у Хрватској да изједначе Независну Државу Хрватску и Титову Југославију, Месић је одговорио да је „НДХ свакако злочиначки режим од првог дана”.

         „И ти злочини се нису разликовали осим што су били бруталнији од нацифашистичких. Хитлеров режим у Немачкој је био индустрија смрти. Убијали су оне који су другачији. И код нас се догодио исти случај, дакле, прогонили су оне који су другачији - Јевреје, Роме, Србе и Хрвате који су другачије мислили”, истакао је Месић и закључио:

         „Независна Држава Хрватска је почела са злочинима и завршила са злочинима. У Хрватској је било преко 60 логора. Највећи логор је био у Јасеновцу, где су се убијали људе само зато што су другачији. Сада имате оне фалсификаторе који једноставно не признају историју”, закључио је Месић.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари