Томпсон и још деветорица Хрвата туже Србе за говор мржње, расизам, шовинизам и неофашизам

ЗА МЕТУ ИЗАБРАЛИ УРЕДНИКЕ БИЛТЕНА СНВ САШУ МИЛОШЕВИЋА И ТАМАРУ ОПАЧИЋ

          ХРВАТСКИ певач Марко Перковић Томпсон, познат по заступању усташких ставова, ХОС-ов заповедник Марко Скејо, бивши политичар Здравко Томац и још седам особа подигли су приватне тужбе против Саше Милошевића и Тамаре Опачић, уредника „Новости“, билтена Српског народног вијећа у Хрватској.

         Билтен СНВ сваке године доноси годишњи преглед напада на Србе у Хрватској, а статистика указује да је притисака, увредљивих испада и агресивних напада, нажалост, све више. У самом билтену врло су прецизно наведени датуми и догађаји који могу да се оквалификују као напади на Србе, а те податке користе и угледне свјетске агенције специјализоване за заштиту људских права, преносе „Новости“.

Саша Милошевић

         И управо ради те истине, Томпсон и још девет особа су поднели тужбе.

         "Због онога што се годинама понавља у билтену СНВ, неовлашћено и без аргумената, у контексту мржње, расизма, шовинизма, неофашизма, и због тога како се годинама квалификује читав низ људи, одлучили смо да томе кажемо: ’Доста‘“, поручили су представници "десеторке" која се суду обратила тужбама.

Тамара Опачић

         Треба подсетити да је реч о веома текстовима и графитима на које билтен упозорава напис „Србе на врбе“ само најблажи облик „књижевног дела“.

         Тако је „десеторка“ закључила да „хрватски интелектуалци и хрватски народ више не смију да шуте пред клеветама против њих“, преноси портал „Искра“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари