Човић: Седио сам са амбасадором САД - треба одмах именовати мандатара за Савет министара

„САВЕТ МИНИСТАРА НАМ ТРЕБА ОДМАХ, ОСТАЛЕ СТВАРИ СУ – ТЕХНИЧКА ПИТАЊА“

* „Ми немамо другог пута него да тражимо компромис. Наш пут је ка ЕУ, ка НАТО-у, али морамо одредити динамику шта је техничко, а шта стратешко питање

_________________________________________________________

        ДРАГАН Човић, председник ХДЗ БиХ и ХНС-а, изјавио је данас да мандатара за састав Савета министара БиХ треба именовати одмах, док су остале ствари, како је рекао, техничка питања.

        Човић није дао одговор на питање новинара у Мостару када ће доћи до новог састанка са лидерима СДА и СНСД-а Бакиром Изетбеговићем и Милорадом Додиком.

        "Прошле седмице седио сам с америчким амбасадором. Мој став је да треба одмах именовати мандатара и дати шансу новом Савету министара БиХ, јер смо већ договорили ресоре", рекао је Човић.

        Све што се тиче НАТО-а и годишњих извештаја, према његовим речима, треба онда радити без одлагања.

        "Не смEју нас друга питања омести да имамо Савет министара, јер сада имамо председавајућег Саветаа министара и председавајућег Заступничког дома ПС БиХ у истој особи", рекао је Човић.

        Упитан верује ли још у споразум лидера који истиче 5. септембра, казао је: "Ја не бих био ја да нисам очекивао оно што смо се договорили."

        "Ми смо нешто потписали и то је био продукт дугог преговарачког процеса. Мислим да смо прокоцкали 26 или 27 дана у нашем договарању. Потпис који смо ставили у уреду ЕУ толико је снажан и без отворених питања да је било за очекивати да се то заврши. Ми немамо другог пута него да тражимо компромис. Наш пут је ка ЕУ, ка НАТО-у, али морамо одредити динамику шта је техничко, а шта стратешко питање", казао је Човић.

        Човић се данас сусрео са делегацијом Удружења Хрвата БиХ Прстен.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари