Москва: Немамо доказе да према COVID 19 води амерички траг, али имамо питања за САД

„РУСИЈА ОДАВНО СА ЗАБРИНУТОШЋУ ГЛЕДА НА ВОЈНО-БИОЛОШКЕ АКТИВНОСТИ САД ПОРЕД СВОЈИХ ГРАНИЦА“

* „Извор из МИП РФ“ пренео државној новинској агенцији ТАСС: „Да би се на несумњив начин могло утврдити одакле је вирус кренуо, односно – где се појавио први оболели – потребна је велика научна истрага. Зато оптужујући тон коментара из Вашингтона на рачун Кине изазива недоумице

_____________________________________________________________________

        РУСИЈА не располаже подацима који би указивали на `амерички траг`, односно да иза појаве коронавируса стоје САД, али у вези са тим постоје питања на адресу Сједињених Држава – објавило је руско Министарство иностраних послова.

        Тачније, ово је „извор из МИП РФ“ пренео државној новинској агенцији ТАСС. И додатно разјаснио:

        „Да би се на несумњив начин могло утврдити одакле је вирус кренуо, односно – где се појавио први оболели – потребна је велика научна истрага. Зато оптужујући тон коментара из Вашингтона на рачун Кине изазива недоумице“.

        Поновивши да Москва нема доказе да COVID-19 треба повезивати са САД, исти „извор“ је додао:

        „Русија одавно и са забринутошћу гледа на војно-биолошке активности САД у непосредној близини свијих граница. Другим речима: питања која се тичу Сједињених Држава заиста постоје“.

        Стејт департман је јавно позвао Кину да призна да је скривала почетак епидемије у Вухану.

        У америчком државном врху и даље инсистирају на „кинеском пореклу COVID-19 и инситирају да се то унесе и у одговарајуће документе УН.

        Две велике америчке правне фирме већ су тужиле Кину због „скривања епидемије“, наводећи да је тиме нанела огромну штету економији САД.

        Пекинг засад није отишао даље од тврдње да су припадници америчке војске, који су учествовали на Светским армијским играма у Вухану, донели заразу у тај град са 11 милиона становника и од тражења да Американци открију када су имали свог „нултог пацијента зараженог коронавирусом новог типа“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари