Божовић оптужио Мартиновића за „више аутоплагијата“

УКАЗАО ДА ПОСЛАНИК СНС ПРЕДАЈЕ СТУДЕНТИМА У НОВОМ САДУ, КРАГУЈЕВЦУ И ЋУПРИЈИ

* Тврди да се ради о шест радова који су "аутоплагијати", односно идентични радови у којима су само измењени наслови, док је садржај исти, укључујући и граматичке и правописне грешке

________________________________________________________

        ПОСЛАНИК Демократске странке (ДС) Балша Божовић предао је данас Правном факултету у Новом Саду иницијативу за покретање поступка против посланика из Српске напредне странке (СНС) Александра Мартиновића, којег је оптужио за "више аутоплагијата".

        Божовић је за новосадски портал 021 рекао да се ради о шест радова који су "аутоплагијати", односно идентични радови у којима су само измењени наслови, док је садржај исти, укључујући и граматичке и правописне грешке.

        Како је навео, захваљујући тим радовима Мартиновић је стекао сва звања у високом образовању, на штету студената и квалитетног кадра који предаје на државним факултетима.

        "На преварама и лажима је стекао академску каријеру, а предаје неким студентима који су нам се јављали и питали зашто они одговарају некоме ко је недостојан", рекао је Божовић.

        Додао је да Мартиновић предаје на Правном факултету у Новом Саду, на мастер студијама у Крагујевцу, на Високој медицинској школи у Ћуприји, а члан је Савета Универзитета у Косовској Митровици.

        "Сигуран сам да ни Универзитет у Новом Саду неће остати нем и да ће се академска заједница Београда, Крагујевца и Ниша придружити мојој иницијативи како овакви случајеви више не би постојали ни на једном државном универзитету у Србији, како бисмо пре свега заштитили студенте, а потом и квалитетан кадар у високом образовању", каже Божовић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари