Тренутак истине у Савету безбедности

МИНИСТАР СПОЉНИХ ПОСЛОВА ВУК ЈЕРЕМИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ЕСТОНСКИМ ШЕФОМ ДИПЛОМАТИЈЕ УРМАСОМ ПАЕТОМ 

  •    Агресија не сме бити толерисана и награђивана  

Mинистар спољних послова Вук Јеремић 

            Министар спољних послова Вук Јеремић изјавио је  после разговора са естонским министром спољних послова Урмасом Паетом да ће предстојећа седница Савета безбедности Уједињених нација бити „тренутак истине” о томе шта се догађало претходних недеља на Косову и Метохији и додао је да, иако планирана за крај августа, тачан датум одржавања те седнице још није прецизиран.

            „Србија је против употребе физичке силе за постизање политичких циљева”, рекао је Јеремић истичући да ће се тек после седнице СБ знати колико је препоручљиво и пожељно употребљавати силу не би ли се постигли политички циљеви.

            Према његовим речима, у наредних неколико недеља Србија ће интензивно радити са свим земљама чланицама СБ  како би их упознали са својим ставовима, а посебно са земљама које су наклоњене Србији.

            „У оквиру јавне дебате, на врло јасан начин биће приказан став међународне заједнице по питању агресије. Оно што се догодило по нашем мишљењу је покушај агресије. Агресија не сме бити толерисана и награђивана”,  истакао је Јеремић.

          Фонет/ М. Ч. 


Слични садржаји

Коментари