Лајчак: Никога нећемо присиљавати на оно што не жели

У БЕОГРАДУ ЕВРОПСКОМ ПЕРСПЕКТИВОМ СРБИЈЕ `МАХАО` КАО - ШАРГАРЕПОМ

* Изјавио да је са Вучићем имао врло конструктиван разговор о „наредним корацима, методологији, приоритетима и модалитетима, као и укупним очекивањима“

____________________________________________________________________

        СПЕЦИЈАЛНИ представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак потврдио је вечерас у Београду да се дијалог може наставити у јулу и истакао да, као посредник, није ту да било кога присиљава на договор који не жели, већ да помогне да се постигне одрживо решење прихватљиво за "све стране".

        Лајчак је у Београду, где борави први пут као посредник ЕУ, а после састанка са Александром Вучићем, рекао да је посвећен томе да се потпуно ангажује у наставку дијалога под окриљем ЕУ, без даљег одлагања.

        Каже да је ту да помогне да обе стране раде на постизању споразума који ће нормализовати односе и решити све постоеће проблеме и који ће бити одржив и прихватљив за регион и чланице ЕУ.

        Он је захвалио Вучићу на отворености и спремности да седне за преговарачки сто и додао да Вучић зна колико је тај процес важан за Србију и њен народ.

        Нагласио да је са Вучићем је имао врло конструктиван разговор о сљедећим корацима, методологији, приоритетима и модалитетима, као и укупним очекивањима.

        "Ваша будућност је европска. Знамо да је пут Србије као ЕУ високо повезан са дијалогом, то је јасно речено у Резолуцији УН и свим одлукама. Желимо да Србија напредује ка ЕУ и уверен сам да ће стићи тамо", рекао је Лајчак.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари