Санџачко Бошњачко национално вијеће позвало Ердогана да пошаље лекаре у Н. Пазар

Ј. ЦУРИЋ: КОРОНОМ ЗАРАЖЕНО ВИШЕ ОД 20 ЛЕКАРА И ПРЕКО 40 МЕДИЦИНСКИХ ТЕХНИЧАРА

         ПРЕДСЕДНИЦА Бошњачког националног вијећа (БНВ) Јасмина Цурић позвала је данас турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да медицинско особље из те земље упути у Санџак због како је навела, јако озбиљне ситуације са епидемијом корона вируса.

         Она је у писму Ердогану навела да од почетка јуна у Новом Пазару и Тутину број оболелих "убрзано расте са великим бројем тежих случајева који захтевају болничку и медицинску помоћ".

         "Ситуација је последњих десет дана постала јако озбиљна, у Новом Пазару и Тутину имамо више десетина нових случајева на дневном нивоу, а пацијенти у критичном стању се свакодневно шаљу на даље лечење у веће медицинске центре широм Србије", навела је Јасмина Цурић а пренео БНВ.

         Упозорила је да је у новопазарској болници 20 лекара и више од 40 медицинских техничара и помоћног особља инфицирано корона вирусом као и да се број умрлих "повећава из дана у дан".

         "Имајући у виду релативно ниску стопу смртности у Турској у поређењу са великим бројем заражених у Вашој земљи, уверени смо да ће Ваше медицинско особље, пре свега лекари, адекватно заменити наше оболеле лекаре и на тај начин помоћи превазилажењу кризе у којој се народ Санџака нашао у овој општој невољи", навела је председница БНВ у писму турском председнику.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари