Монтенегрински публициста Рајко Церовић: СПЦ се мора иселити из Црне Горе – и по цијену људских жртава

„НИШТА НЕ МИЈЕЊА ХОЋЕ ЛИ СЕ ТО ДОГОДИТИ САДА ИЛИ ЗА ДЕСЕТ И ВИШЕ ГОДИНА“

Церовић би да и ово исели - Крстовданска литија у Никшићу

* Није отворено призвао интервенцију НАТО против СПЦ, али је у режимској подгоричкој „Побједи“ написао: „Ипак се, и уз свјесно ангажовање међународне заједнице, нерегистрована Српска православна црква дефинитивно мора иселити из Црне Горе

* ФАКТИ: Овај Ђукановићев мудријаш фактички призива и изазива грађански рат. Очито живи у уверењу да се црквено и српско питање у Црној Гори решавају (не)регистрацијом СПЦ и протеривањем свештеника. Не помишља да ће – ако почне оно што призива – сам морати да бежи. У Загреб или некуд на Запад. Само, с обзиром на то да му је душа у носу - можда успе да стигне до вољене америчке амбасаде...

_________________________________________________________________________

        МОНТЕНЕГРИНСКИ публициста Рајко Церовић написао је у ауторском тексту у подгоричкој "Побједи" да се Српска православна црква дефинитивно мора иселити из Црне Горе, "постепено и досљедно", а породицама свештеника које немају превоз "одмах изаћи у сусрет".

        "Треба им пружити и сваку потребну логистику. Хоће ли се ово догодити сада или за десет и више година, ништа не мијења. Догодити се мора, уколико можда међународни правни поредак не пређе у дивљаштво", навео је Церовић.

Олињали Ђукановићев мачак - нит је

за мачке, нит је за мишеве

        Овај текст Церовића уследио је након што су прекинути преговори представника Владе Црне Горе и Митрополије црногорско-приморске о спорном Закону о слободи вероисповести.

        "Ипак се, и уз свјесно ангажовање међународне заједнице, нерегистрована Српска православна црква дефинитивно мора иселити из Црне Горе", сматра Церовић.

        Он је поручио да не треба сумњати да ће "догађај, уз сву деликатну црногорску мјеру, бити на вријеме и довољно пажљиво најављен".

        Церовић је навео да Црна Гора ни у будућности неће пристати да нестане, ни по цену људских жртава, пренeо је Спутњик.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари