Преко Европарламента ће уследити нови удар на Србију – и због Русије и због Вулина

НАЦРТ ДОКУМЕНТА ЈЕ СРОЧИО ПОСЛАНИК ИЗ СЛОВАЧКЕ ВЛАДИМИР БИЛЧИК

Владимир Билчик, Словак по укусу Мила Ђукановића

* У „нацрту“ се тврди да су кључне компоненте српске спољне политике директно у супротности са ставима ЕУ

* ФАКТИ: Нема Словачка за Србе само Мирослава Лајчака! Али, словачке слуге су само асистенти „избацивача из салуна“.  Проблем су они који унајмљују оне који Словаке унајмљују. А не сумњајте да ће званични Београд наћи сто начина да попреко не погледа ни у један ниво унајмљивача. Можда Билчику још нешто безубо и каже...

__________________________________________________________

        СРБИЈА и даље не подржава санкције Русији, одржавају се састанци српских званичника са Русима са санкционих листа Запада, потписују се документи о заједничким спољнополитичким приоритетима Москве и Београда за 2023-2024, при чему српске власти доследно одбијају координацију своје спољне политике са ЕУ, наводи се у нацрту извештаја Европског парламента.

        Нацрт је срочио европски посланик из Словачке Владимир Билчик, а треба да га одобри прво Комитет за спољне послове Европског парламента, па ЕП на пленарној седници.

        У Билчиковом нацрту да указује: "Забележена је доследност Србије са ЕУ у гласању о резолуцијама Генералне скупштине УН и избацивању Руске Федерације из Савета за људска права. За жаљење су што се Србија доследно не слаже са рестриктивним мерама ЕУ против Русије, као и блиски односи Србије са Русијом“.

        И посебно наглашава:„За жаљење је што су кључне компоненте српске спољне политике директно у супротности са ставом ЕУ, укључујући потписивање споразума који одобравају заједничке спољнополитичке приоритете Србије и Русије за 2023-24. и састанке са високим званичницима из Русије који су на санкционим листама ЕУ“.

        Билчик је акцентовао и забринутост због именовања бившег министра унутрашњих послова, а пре тога шефа Министарства одбране Александра Вулина, „познатог по антиесијској и проруској реторици” на место директора. Безбедносно-информативне агенције .

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари