Путин: Колаборационисти су и они који подржавају прекрајање историје Другог светског рата

УПОЗОРИО ДА СЕ САМО СА ОСЛАЊАЊЕМ НА ПРОШЛОСТ МОЖЕ ИЋИ У БУДУЋНОСТ

* „Неки заборављају да је фашистичка Немачка напала Совјетски Савез рано ујутро 22. јуна 1941. године, а не обрнуто. Неки заборављају да је преко 80 посто ратне технике и људства непријатеља самлела Црвена армија на Источном фронту. Неки заборављају ко је на јуриш заузео Берлин. То је била совјетска војска. А ми то никада не смемо заборавити и никада нећемо заборавити. И нећемо дозволити никоме да то заборави

_____________________________________________________________

       ПОЈЕДИНЦИ који подржавају прекрајање историје Другог светског рата могу се назвати колаборационистима - оценио је Владимир Путин.

       Додатно је објасио: „Они који током рата сарађују са непријатељем увек и свуда су називани колаборационистима. Али, и они који се данас слажу са прекрајањима историје Другог светског рата могу се назвати колаборационистима данашњице".

       Према речима председника Русије, очување сећања на Велики Отаџбински рат је задатак од националног значаја јер се само са ослањањем на прошлост може ићи у будућност.

       Истакао је да нико не зна које ће вештине и специјалности бити тражене за десет година и шта ће проучавати они који су сада уписани у први разред, али да историја земље, њена култура и традиција морају да увек буду „поуздане референтне тачке“.

       Посебно је нагласио да Русија неће никоме дозволити да заборави да је Немачка напала Совјетски Савез 1941. године, а не обрнуто, и да су совјетске трупе на јуриш заузеле Берлин.

       „Неки заборављају да је фашистичка Немачка напала Совјетски Савез рано ујутро 22. јуна 1941. године, а не обрнуто. Неки заборављају да је преко 80 посто ратне технике и људства непријатеља самлела Црвена армија на Источном фронту. Неки заборављају ко је на јуриш заузео Берлин. То је била совјетска војска. А ми то никада не смемо заборавити и никада нећемо заборавити. И нећемо дозволити никоме да то заборави“.

       Упозорио је да се исроија прекраја ради мењања правила успостављрних после Другог светског рата.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари