Путин: Наши људи у униформама фактички су зауставили грађански рат

ЗАХВАЛИО СЕ ПРИПАДНИЦИМА ОРУЖАНИХ СНАГА, РОСГВАРДИЈЕ, МУП И СПЕЦИЈАЛНИХ СЛУЖБИ

* На Саборном тргу Кремља им рекао: „Одбранили сте уставни поредак, животе, безбедност и слободу наших грађана. Сачували сте нашу Отаџбину од преврата, а заправо зауставили грађански рат. У тешкој ситуацији поступили сте јасно и сложно, делом сте доказали оданост народу Русије и заклетви коју сте положили. Показали одговорност за судбину Отаџбине и њену будућност“

* „Ваша одлучност и храброст, као и консолидација читавог нашег друштва, одиграли су огромну, одлучујућу улогу у стабилизацији ситуације. Људи који су били увучени у побуну видели су да војска и народ нису са њима“

_____________________________________________________

          ВЛАДИМИР Путин на историјском Саборном тргу Кремља обратио припадницима Оружаних снага,  Росгвардије, Федералне службе безбедности, Министарства унутрашњих послова и Федералне службе обезбеђења и захвалио им се за држање у време Пригожиновог „оружаног метежа“.

          Реекао им је

          „Данас су овде војници и официри, прави браниоци отаџбине који су у тешком часу за државу, заједно са својим друговима, стали на пут немирима, због којих би неминовно настао хаос.

          Одбранили сте уставни поредак, животе, безбедност и слободу наших грађана. Сачували сте нашу Отаџбину од преврата, а заправо зауставили грађански рат.

          У тешкој ситуацији поступили сте јасно и сложно, делом сте доказали оданост народу Русије и заклетви коју сте положили. Показали одговорност за судбину Отаџбине и њену будућност.

          Јединице Министарства одбране, гардистри и сарадници службеници МУП-а и специјалних служби обезбеђивали су функционисање најважнијих управљачких центара и стратешких објеката, укључујући и одбрамбене, пограничних рејона, сигурност позадине наших Оружаних снага, као и свих наших војних формација које су наставиле херојску борбу на фронту.

          Нисмо морали да повлачимо борбене јединице из зоне специјалне операције.

          У обрачуну са побуњеницима погинули су наши саборци пилоти. Нису се поколебали и часно су испунили наређење и своју војничку дужност.

          Молим вас да им одамо пошту минутом ћутања.

          (Минут ћутања)

          Драги другови!

          Ваша одлучност и храброст, као и консолидација читавог нашег друштва, одиграли су огромну, одлучујућу улогу у стабилизацији ситуације. Људи који су били увучени у побуну видели су да војска и народ нису са њима.

          Брзо и прецизно распоређивање снага за спровођење закона омогућило је да се заустави изузетно опасан развој ситуације у земљи и дс се избегну жртве међу цивилним становништвом.

          Захваљујем целокупном саставу Оружаних снага и специјалних служби на показаној храбрости и оданости народу Русије.

           (Интонирање химне Русије)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари