Путин: Настављамо са повећавањем војне моћи и одбрамбене способности земље

НАГЛАСИО ДА СЕ РУСИЈИ НИЈЕ ДОГОДИЛО НИШТА ОД ОНОГА ШТО ЈОЈ ЈЕ НЕПРИЈАТЕЉ БИО НАМЕНИО

* Обећао да Москва неће правити грешке из прошлости када је у интересу повећања одбрамбене способности - и где је било и где није потребно –уништавала сопствену економију

* Наложио Влади РФ да што пре разради програме развоја „нових територија“ (ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области). И упозорио: „Решавање хитних питања на новим територијама не сме се одлагати за касније. Морамо обезбедити и нове инвестиције и подршку тамошњим фирмама. Људи тамо треба да знају шта ће се градити и за колико ће живети боље“

___________________________________________________________

       НИШТА од онога што је непријатељ предвидео и наменио Русији није се догодило. А није пре свега захваљујући грађанима Русије и њиховој присебности и спремности на изазове и рад у тешким условима  - оценио је Владимир Путин.

       На саветовању са члановима владе РФ. нагласио је да ће Руска Федерација повећати одбрамбену способност земље и наставити да реализује велике социјалне програме:

       „Поуздано ћемо гарантовати безбедност и интересе земље. Повећаћемо нашу одбрамбену способност и сигурно ћемо решити све проблеме у вези са снабдевањем Оружаних снага, посебно јединица које учествују у специјалној војној операцији“.    

       Путин је поновио да Москва неће правити грешке из прошлости када је у интересу повећања одбрамбене способности - и где је било и где није потребно –уништавала сопствену економију.

       Реализација великих друштвено-економских програма и планова, према Путиновим речима, биће у функцији побољшања благостања људи, ширења међународних односа и ослобађања потенцијала земље.

       Неопходно је да у блиској будућности остваримо суверени развој упркос спољном притиску – нагласио је председник РФ.    

       Путин је наложио Влади РФ да што пре разради програме развоја „нових територија“ (ДНР, ЛНР, Запорошке и Херсонске области). И упозорио: „Решавање хитних питања на новим територијама не сме се одлагати за касније. Морамо обезбедити и нове инвестиције и подршку тамошњим фирмама. Људи тамо треба да знају шта ће се градити и за колико ће живети боље“.

       Навео је да је Русија на експорту нафте и гаса остварила ддатних 200 милијарди рубаља прихода.

       Путин је 22. децембра прошле године истакао да је Русији предвиђен колапс економије, али се то није догодило. Он је напоменуо да је стопа инфлације у Русији ове године боља него у многим другим земљама.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари