Путин сународницима: Маштајте о миру и просперитету, о срећи и радости за све - за целу земљу

РУСКИ ЛИДЕР ЧЕСТИТАО СУНАРОДНИЦИМА НОВУ ГОДИНУ

* Оценио да је за Русију 2020-та због пандемије била тешка као неколико других година заједно и нагласио: „Желим да захвалим сваком од вас за то што смо заједно. А када осећамо поред себе поуздано раме - Русија заиста постаје једна велика породица

__________________________________________________________

       ВЛАДИМИР Путин је у новогодишњем обраћању сународницима Русију назвао  „једном великом породицом“.

       Позвао их је да у тренуцима наступања нове године сањају о најсјајнијем - о миру и просперитету, о срећи и радости за све, за целу земљу.

       „Желим да захвалим сваком од вас за то што смо заједно. А када осећамо поред себе поуздано раме - Русија заиста постаје једна велика породица“ – нагласио је руски лидер.

       Одмах је додао: „Нарочито сам свима захвалан на солидарности захваљујући којој је наша земља достојанствено прошла кроз тешку годину. Прошле године нико од нас није могао ни да замисли кроз која искушења ћемо морати  да прођемо“.

       Путин је истакао да су за 2020. биле везане и наде у превазилажење недаћа, понос онима који су у пандемији показали своје најбоље људске и професионалне квалитете, као и са нараслом свешћу о томе колико значе стварни односи међу људима, пријатељство и поверење.

       Председник је напоменуо да се борба против епидемије наставља и да ће многи лекари провести празничну ноћ на ковид-дежурству.

       „Захваљујући свима који даноноћно обављају своју службу, без обзира на  околности, грађани Русије могу да се данас мирно окупљају у својим домовима са својим вољенима“.

       Додао је да је 2020-та била тешка као неколико других година заједно.

       Навео је да грађани Русије у свакодневном животу имају на уму мерило које су у Другом светском рату одредили сдашњи ратни ветерани, који су део "храбре генерације која је победила заразу нацизма".

       Подсетио је да је Русија, упркос свим потешкоћама, успела да са дивљењем и захвалношћу прослави 75 година од победе над нацистичком Немачком.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари