Путин: Војска Русије ће у Украјини крцкати америчке ракетне системе Patriot

УПИТАН НЕ УСПОРАВА ЛИ РУСИЈА НАМЕРНО СПЕЦИЈАЛНУ ОПЕРАЦИЈУ, РЕКАО: „И КОКОШ КЉУЦА ЗРНО ПО ЗРНО“

* Подвлачећи на седници Државног савета билансну црту испод 2022-ге, председник РФ рекао: Русија је у целини самоуверено прошла ову годину, иако не постоје идеалне ситуације. Такве ситуације се никада не дешавају јер постоје само у плановима, на папиру. Нисмо забринути да ће нас нешто спречити да спроведемо своје планове за будућност, укључујући и 2023. годину“

* Указао да су противници Русије одувек сањали да поделе руски свет и да владају његовим деловима и наставио: „САД су после распада СССР успеле да раздвоје Русе и Украјинце. Прво су нас раздвојили па поделили и сукобили. У том смислу су, наравно, постигли резултат. У том смислу смо претрпели фијаско. Али, наш циљ је да заштитимо све који себе сматрају делом нашег народа и наше културе“

____________________________________________________________

         НАШ циљ није да убрзавамо замајац украјинског сукоба, већ да окончамо овај рат, трудићемо се да се он заврши. Што пре, то боље - рекао је Владимир Путин на седници Државног савета.

       Упитан – да ли Русија, ипак, успорава специјалну операцију у Укрјини – узвратио је:

       „Не, ми једноставно не желимо да форсирамо јер би тада било неизбежно да нам војници гину. Уосталом , и кокош кљуца – зрно по зрно“.

       Нагласио је да ће Американци Украјини дати ПВО ракетне системе Patriot само да би се продужио сукоб:

       „То је стари систем, није ефикасан као наш С-300. Они који нам се противе полазе од тога да је то наводно одбрамбено оружје. У реду, имаћемо то на уму. Увек постоји противотров. Дакле, они који то раде - џаба то раде. Ово само продужава сукоб“.

       Изразио је уверење да су Оружане снаге Русије у стању да „крцкају“ системе Patriot.

       - Русија је у целини самоуверено прошла 2022. годину, иако не постоје идеалне ситуације. Такве ситуације се никада не дешавају јер постоје само у плановима, на папиру. Нисмо забринути да ће нас нешто спречити да спроведемо своје планове за будућност, укључујући и 2023. годину“, додао је Путин.

       Указао је да су противници Русије одувек сањали да поделе руски свет и да владају његовим деловима и наставио:

       „САД су после распада СССР успеле да раздвоје Русе и Украјинце. То је био фијаско за Русију. Јединство Руског света је веома деликатно питање. Као што сам једном рекао, прво су нас раздвојили па поделили и сукобили. У том смислу су, наравно, постигли резултат, а ми претрпели фијаско. Рат 2014. године покренут је против дела народа Украјине који сматра да припада Руском свету. Али, наш циљ је да заштитимо све који себе сматрају делом нашег народа и наше културе“.

         Путин је нагласио да су диверзије на гасоводима Северни ток-1 и Северни ток-2 акти државног тероризма јер их нису могли – без озбиљне државне логистике – извести ни појединци ни терористичке групе.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари