Путин Западу: Можда ће и Русија почети да наоружава оне који ће гађати за вас важне циљеве

ОЦЕНИО ДА ЋЕ РАТ ПРЕСТАТИ 2-3 МЕСЕЦА НАКОН ШТО САД ОБУСТАВЕ ИСПОРУКЕ ОРУЖЈА КИЈЕВУ

* Проценио да ће америчка администрација натерати руководство Украјине да снизи старосну границу за мобилизацију на 18 година, а да ће се затим, најдаље за годину дана, отарасити Владимира Зеленског

__________________________________________________________

          ВЛАДИМИР Путин је у разговору са представницима медија у Санкт Петербургу упозорио Запада да Русија може њему радити оно што он њој ради у Украјини.

          „Размишљамо: ако неко сматра да је могуће да ракете великог домета испорује у зону борбених дејстава за ударе по нашој територији, зашто онда немамо право да своје оружје исте класе испоручујемо другим регионима? За ударе по осетљивим циљевима земаља које то раде против Русије“.

          Председник РФ је додао да је снабдевање Украјине оружјем западних земаља њихово директно учешће у сукобу, а да би рат престао кроз 2-3 месеца након што би америчке испоруке биле обустављене.

          Снабдевање Кијева високопрецизним оружјем дугог домета - по Путиновој процени - је пут до веома озбиљних проблема јер такве акције могу потпуно уништити међународне односе и међународну безбедност.

          Путин је проценио да ће америчка администрација натерати руководство Украјине да снизи старосну границу за мобилизацију на 18 година, а да ће се затим отарасити Владимира Зеленског.

           Најдаље за годину дана.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари