Atlantic Council посаветовао Бајдену да Укајини обезбеди 100 ловаца F-15

У ПАКЕТУ ЈЕ ЈОШ И 6-8 ИЗВИЂАЧКИХ АВИОНА И 8-12 `ЛЕТЕЋИХ ТАНКЕРА`

* У чланку вишег истраживача Института за спољну политику Стивена БЛАНКА  објављеном на сајту Atlantic Council наглашава се: Модернизацијом и јачањем украјинског ваздухопловства Бајденова администрацији добија прилику да Москви нанесе бол. И у стратешком смислу и преко дугог пропагандног рата“

* Московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ: „Ти ловци ће, ако покушају да учине нешто против Русије, бити одмах оборени. Американци су тога свесни

_____________________________________________________

       АМЕРИЧКИ Atlantic Council јавно је сугерисао шефу државе Џоу Бајдену да Украјини обезбеди 100 борбених авиона F-15 најновијих модификација.

       Плус:  6 до 8 извиђачких авиона Е-2С-2000 и 8 до 12 `летећих танкера` KC-135R .

       Ово је иницијатива која је садржана у чланку вишег истраживача Института за спољну политику Стивена Бланка  објављеном на веб страници Atlantic Council.

       Бланк је објаснио и зашто:

       „Модернизацијом и јачањем украјинског ваздухопловства Бајденова администрацији добија прилику да Москви нанесе бол. И у стратешком смислу и преко дугог пропагандног рата“.

       И наставио: „Јачање украјинског ратног ваздухопловства биће моћан начин да САД јасно ставе до знања да више неће толерисати руске акције у источној Европи и да Русија мора сносити озбиљне и опипљиве дугорочне стратешке трошкове за своје злонамерно понашање“.

       „Потез Бланк“ уследио је након што је украјински председник Владимир Зеленски – после разговора са генералним секретаром западне војне алијансе Јенсом Столтенбергом – изјавио да је за његову земљу „улазак у НАТО  једини начин за окончање сукоба у Донбасу“.    

       „Atlantic Council је амерички think-tank  повезан са НАТО који увек користи антируску реторику. Међутим, САД неће Украјини дати ловце F-15. Сто тих авиона – то је много новца... Ако Американци и предају F-15 Украјини, ко ће тим авионима управљати? Обука украјинских пилота је, благо речено, на ниском нивоу “, рекао је војни експерт Алексеј Леонков.

       По његовој процени, чак и 100 ловаца F-15 у Украјини, дакле – у близини граница Русије, нису нека опасност за њу:

       „Ти ловци ће, ако покушају да учине нешто против Русије, бити одмах оборени. Американци су тога свесни“.

       Леонков је објаснио зашто не би било целисходно да Москва, контрирајући, модерне борбене авионе поклони двема донбаским републикама:

       „Ако се нешто догоди, Русија ће бити главни савезник ДПР и ЛПР. Сви су тога свесни“.

       Леонков је, иначе, уверен: „Ни Американци ни НАТО неће борити за Украјину“.

       Atlantic Council је 2019. проглашен непожељним у Русији. Одлуком њеног државног тужиоца.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари