Клече Немачка пред руским знањем: Баварска купила додатних 2,5 милиона доза Спутњика V

МОГУЋЕ ЈЕ ДА ЋЕ ТА НЕМАЧКА ПОКРАЈИНА И ПРОИЗВОДИТИ РУСКУ ВАКЦИНУ (У ИЛЕРТИСЕНУ)

Маркус Зедер

* Англосаксонци децеднијама на све начине спречавају да се обједине немачке технологије и руски природни ресурси. А сад Берлин и Минхен кренули ка руским технологијама и знањима!

Ово је постало могуће и зато што је Баварска мање од свих других немачких покрајина потчињена влади у Берлину и зато што је – ако се изузму области које су биле у саставу бивше Источне Немачке – најмање оптерећена русофобијом. Поврх свега, власти у Минхену не желе да се више успињу помоћу проблематичног бриселског антиепидемијског ужета

____________________________________________________

       ЈЕДАН од кључних разлога због којих НАТО и даље постоји јесте и држање Немачке под контролом англосаксонских чланица западне војне алијансе.

       Битни сегмент те контроле је и спречавање зближавања Берлина са Москвом.

       Спречавање – како се најчешће говори – обједињавања немачких техологија и руских природних ресурса. Међутим, ствари се мењају.

       Немачка се окреће – силом прилика и без имало одушевљења – руским знањима и високим технологијама.

       Баварска је потписала уговор о испоруци руских вакцина Спутњик V, чиме је ова немачка савезна покрајина осигурала додатних 2.5 милиона доза, саопштено је данас у Минхену.

       «Ако Спутњик V добије зелено светло у Европској унији, Баварска би требала добити додатних 2.5 милиона доза вакцина", рекао је баварски премијер Маркус Зедер.

       Он је објаснио да би "још током дана" савезна покрајина Баварска с једном компанијом у Илертисену требала потписати одговарајуће предуговоре о испоруци руске вакцине.

       Зедер је објаснио да би вакцина, у случају дозволе Европске агенције за лијекове (ЕМА), у Баварску требало да стигнеу јуну, чиме би били додатно повећани капацитети за вакцинисање.

       Комапнија у баварском Илертисену би након зеленог светла из Брисела требала и производити руску вакцину Спутњик V.

       Ово је постало могуће и зато што је Баварска мање од свих других немачких покрајина потчињена влади у Берлину и зато што је – ако се изузму области које су биле у саставу бившее Источне Немачке – најмање оптерећена русофобијом.

       Власти у Минхену, поврх свега, не желе да се више успињу помоћу проблематичног бриселског антиепидемијског ужета.

       Савезни министар здравства Јенс Шпан у сриједу с покрајинским министрима здравства расправља о питању другог вакцинисања оних особа које су као прву дозу примиле AstraZeneca, којом се у међувремену не вакцинишу особе млађе од 60 година.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари