Прва бела застава у кругу челичане „Азовстаљ“, пала Попаснаја, озбиљни украјински губици око Одесе

ДОНБАСКЕ АРМИЈЕ СА ЈУГА ЗАТВАРАЈУ УКРАЈИНСКЕ ГАРНИЗОНЕ  У ЛИСИЧАНСКУ И СЕВЕРОДОЊЕЦКУ

Ратна Попаснаја

* Кијев око Одесе држи до 80.000 војника, али остаје без војне инфраструктуре око те велике црноморске луке. И са знатном погоршаним изгледима да је задржи. Авантура са покушајем ваздушног и морског десанта на острво Змејниј коштао је украјинску армију губитка најмање 100 војника, четири борбена авиона, четири хеликоптера, два велика десантна чамца и неколико дронова

* Током ноћи која је уследила, Руси су са шест пројектила разорили различите војне објекте на периферији Одесе и око ње: командно место украјинске механизоване бригаде и центар везе војног аеродрома Червоноглинское у близини града Арциза (140 км од Одесе). Разорени су и војни аеродроми Шкољниј и Мартиновка

______________________________________________________

         КИЈЕВСКИ режим руска војска и армије донбаских република коначно  туку жестоко.

       Остаци пука украјинских неонациста „Азов“ и страних плаћеника, међу којима наводно има и високих официра из САД, Британије, Француске и још неких НАТО-земаља, од јуче су под јачом артиљеријском и ракетном паљбом него икад. А руски маринци, који су добили `одрешене руке`, „чешљају“ круг металуршког комбината „Азовстаљ“ (површине десет квадратних киломатара) надирући са три стране.

       И, неки од лажних „заштитника Мариупоља“ већ су схватили шта их чека и – изашли су са белом заставом.

       Снагама кијевског режима посебно гори под ногама на северу Луганске Републике чије снаге их поступно опкољавају у Лисичанску и Северодоњецку (оба града су до рата имала преко 100.000 становника). Са истока, а Руси са запада. Руска артиљерија из туче преко реке Северски Доњец.

Попаснаја

       Украјинци су синоћ изгубили једно од својих најважнијих утврђења на западном ободу Донбаса – град Попаснаја (око 26.000 становника). Оно што је остало од њихове 24. бригаде панично се повукло према Бахмуту.

       Ако им Кијев не дозволи напуштање Северодоњецка и Лисичанска – њихови браниоци ће се бити опкољени јер су борци донбаских република већ кренули према њима са задатком да их затворе са југа.

       Кијев око Одесе држи до 80.000 војника, али остаје без војне инфраструктуре око те велике црноморске луке. И са знатном погоршаним изгледима да је задржи.

       Авантура са покушајем ваздушног и морског десанта на острво Змејниј коштао је украјинску армију губитка најмање 100 војника, четири борбена авиона, четири хеликоптера, два велика десантна чамца и неколико дронова.

       Током ноћи која је уследила, Руси су са шест пројектила различите војне објекте на периферији Одесе и око ње: командно место украјинске механизоване бригаде и центар везе војног аеродрома Червоноглинское у близини града Арциза (140 км од Одесе).

Један од удара око Одесе

       Разорени су и војни аеродроми Шкољниј и Мартиновка.

       У водама недалеко од Одесе потом је потопљена украјинска корвета.

       То није било све.

        Ракетама Искандер у железничким станицама Красноград и Карловка у Харковској области уништене су велике количине наоружања и војне опреме из САД и других западних земаља.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари