Ритер: Украјинци дају све од себе да издрже до јесењих киша, али ће свој потенцијал исцрпити до краја октобра

ДАНДИКИН: СНАГЕ КИЈЕВСКОГ РЕЖИМА ГУБЕ ПО БРИГАДУ НЕДЕЉНО, А СВАКОГ МЕСЕЦА - ПО КОРПУС

* Московски војни експерт Василиј ДАНДИКИН: Непријатељ ће наставити да напредује све док његове резерве не буду потпуно исцрпљене. Највероватније, до краја септембра - почетка октобра, а онда ће прећи у дефанзиву. Међутим, оружане формације Украјине сада губе своје професионално језгро, односно оне који су војно обучени. Пре неки дан су за 24 сата имале 800 избачених из строја, а то је цела једна батаљонска тактичка група, ојачани батаљон

_______________________________________________________

            ОРУЖАНЕ снаге Украјине дају све од себе да издрже до почетка кишне сезоне, у нади да ће сукоб тада бити привремено замрзнут, односно – да ће са замрзавањем одложити крах своје контраофанзиве – оценио је бивши инспектор УН за оружје у Ираку Скот Ритер.

            Нагласивши да Украјина трпи ненадокнадиве губитке, додао је:

            „Пре или касније ће се Украјина војно срушити. Независно од тога што Украјинци сада дају све од себе да одрже започету контраофанзиву до почетка сезоне киша“.

            Ритер је у вези са овим изговорио и опомену:

            „Таква тактика носи огромне ризике за Оружане снаге Украјине јер им прети губитак још више војника. Руска армија неће замрзнути борбена дејства ни током кишне и блатњаве сезоне, будући да има вештине за вођење борбених дејстава чак и у таквим условима. Све ће то неминовно довести до краха Оружаних снага Украјине, које ће исцрпити своје резерве до краја октобра“.

            Своје виђење даљих догађања на украјинским фронтовима изнео је и московски војни експерт Василиј Дандикин:

            - Непријатељ ће наставити да напредује све док његове резерве не буду потпуно исцрпљене. Највероватније, до краја септембра - почетка октобра, а онда ће прећи у дефанзиву. Међутим, оружане формације Украјине сада губе своје професионално језгро, односно оне који су војно обучени. Губе и мотивисане борце. Остају они који су се крили од мобилизације, послати са Запада, болесни, укључујући и психичке болести, а то су људи који се сада све масовније предају.

             - Пре неки дан су снаге кијевског режима за 24 сата имале 800 избачених из строја, а то – наглашава Дандикин – цела једна батаљонска тактичка група, ојачани батаљон. Непријатељ губи бригаду недељно, а корпус месечно. Пољски говор се све чешће чује на украјинским позицијама, а то значи да се у борбе укључују војници из НАТО земаља који изигравају стране плаћенике.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари