RT: Квазинаучни досије против Кине сачиниле су заједно ЦИА и МИ6

ВЛАДЕ ВОДЕЋИХ ЗАПАДНИХ ЗЕМАЉА ВЕЋ ГА КОРИСТЕ ЗА ПОЈАЧАВАЊЕ ПРИТИСКА НА ПЕКИНГ

* Лондонски Guardian објавио да је тај документ од 15 страница аустралијском листу Daily Telegraph дотурила америчка шпијунажа

* Званични Пекинг се досијеом оптужује и за лицемерје:  „Током фебруара Пекинг притиска САД, Италију, Индију, Аустралију, суседне земље југоисточне Азије и друге да се не штите забраном путовања, иако Кина унутар својих граница у исто време уводи строга ограничења»

________________________________________________________________________

        ЦИА и МИ6 заједно су саставиле „научни“ досије са намером да оптуже Кину да је скривала епидемију Ковид-19.

        RT указује да тај досије водећим западним земљама треба да послуже и да врше притисак на Пекинг и да му изнуђују одштету.

        Документ је „у препричавању“ први објавио аустралијски лист Daily Telegraph, а RT наглашава да су га припремиле „забринуте владе Запада“. А формално су иза њега стаје шпијунаске централе Five Eyes - Сједињених Држава, Аустралије, Новог Зеланда, Канаде и Велике Британије.

        Лондонски Guardian је објавио да је тај документ од 15 страница аустралијском листу дотурила америчка шпијунажа.

        RT оцењује да су ЦИА и МИ6 на прилично чуднан негативан, а и злурад, начин „насликали“ кинески одговор на епидемију.

        Наводи да се у досијеу тврди да је корона вирус-убица створен у лабораторији, иако у светској научној заједници постоји консензус да је „природног порекла“.

        Студија на којој је досије заснован била је  повучена јер је и њен аутор Ботао Ксиао, признао није било директних доказа за „лабораторијску теорију“.  Упркос томе, њој се нашло места у „Кинеском досијеу“.

        Велики део досијеа је посвећен Институту за вирусологију у Вухану и једном од његових најбољих истраживача - Ши Женглију, који има дугу и респектибилну каријеру проучавања коронавируса сличних САРС-у и слепих мишева као њених природних носилаца.

        Досије указује на ткз. истраживање добитака у које је био укључен др Ши. Реч је о идентификовању мутација у инфективним агенсима које могу настати природним путем и чине их много опаснијим за људе.

        У досијеу се тврди да је Пекинг уклањао и уништавао доказе, укључујући и дезинфекцију пијаце хране за коју се верује да је била почетна тачка пандемије Ковид-19.

        Кина је оптужена и за лицемерје јер је увела забрану унутрашњих путовања из провинције Хубеи, а није се залагала за забрану међународних летова.

        "Милиони људи су напустили Вухан након избијања епидемије а пре него што је Пекинг 23. јануара `закључао` тај град. Хиљаде су одлетеле у иностранство. Током фебруара Пекинг притиска САД, Италију, Индију, Аустралију, суседне земље југоисточне Азије и друге да се не штите забраном путовања, иако Кина унутар својих граница у исто време уводи строга ограничења» - пише у досијеу.

        RT указује да досије тек треба да буде објављен, али да је драматични тон цитата у аустралијском листу у складу са злогласним проценама обавештајних података и коментарима анонимних званичника преко којих се пласирала западна спољна политика:

        «Сећате ли се како је Садам Хусеин потајно „набавио“ жути колач уранијума и био спреман да својим ракетама за 45 минута гађа Европу? Или како су руски ботови пресудно утицали на америчке изборе 2016. године? Изгледа да наредних месеци  можемо очекивати много оваквих `открића`“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари